У Києві відбудеться Перший Всеукраїнський фестиваль ветеранської культури
У Києві відбудеться Перший Всеукраїнський фестиваль ветеранської культури

У Києві відбудеться Перший Всеукраїнський фестиваль ветеранської культури

“Коло ветеранів” –  таку назву має Перший Всеукраїнський фестиваль ветеранської культури, який відбудеться у Києві 22 вересня. Захід присвячений ветеранам, ветеранкам, учасникам і учасницям бойових дій, їхнім родинам, а також усім небайдужим українцям. 

Про фестиваль повідомив Український ветеранський фонд на своєму сайті.

“Коло ветеранів”  — це перший захід в Україні, який по-справжньому об’єднає військових та цивільних. Організатори — Український ветеранський фонд — зазначають, що місія заходу не лише надати моральну підтримку, створити можливості для реінтеграції ветеранів, а і показати єдність, повагу та міцний зв’язок з боку цивільного суспільства для тих, хто пережив надзвичайно важкі події в своєму житті.

Фестиваль не лише познайомить відвідувачів з ветеранською культурою, а й стане майданчиком, який дозволить показати цивільним, яким є життя ветеранів. 

Організатори сподіваються, що “Коло ветеранів” перетвориться на простір для взаємодії між ветеранами та цивільними і надасть їм можливість більше дізнатися один про одного. Адже насправді це, на даний момент, це майже два різні світи з різним відчуттям життя, задачами і сприйняттям реальності. У дружньому просторі ветерани  зможуть відволіктися від буденних проблем, провести час разом та обмінятися досвідом, а цивільне населення — ближче познайомитися зі спільнотою ветеранів та зміцнити соціальні зв’язки. 

“Коло ветеранів” — це подія всеукраїнського масштабу, на яку ми хочемо зібрати не тільки ветеранів, а створити коло разом з цивільними. Україна має всі шанси стати країною з найбільшою кількістю ветеранів та ветеранок у світі.  За останніми даними Міністерства у справах ветеранів, сьогодні ветеранами та ветеранками є 1 млн 200 тисяч українців. До кінця війни прогнозують, що ця цифра разом з їхніми родинами зросте до 5 – 6 млн. Тому ми запрошуємо на фестиваль усіх ветеранів та їхні родини, сім’ї загиблих воїнів та цивільних для об’єднання та взаємодії”, — коментує очільниця Українського ветеранського фонду, ветеранка Юлія Кіріллова.

Фестиваль матиме шість  інтерактивних зон:

Локація з адаптивних видів спорту, зокрема стрільба з лука, волейбол сидячи, баскетбол на кріслах колісних, а також цілий арсенал призів. Крім того, гостей чекає літературний простір, ярмарок, де можна придбати товари ветеранських бізнесів та презентувати свої нові ідеї потенційним інвесторам, а також фото-, артлокації, де можна створити щось особливе своїми руками.

У мистецькій зоні пройдуть майстер-класи, де кожний охочий зможе показати свій талант та взяти участь у деревообробці, кераміці, малюванні, розвинути нові навички, які можуть стати основою для нових кар’єрних можливостей.

Не обійдеться без конкурсів та цікавого дозвілля у дитячій зоні, цінних призів та нових знайомств. У літературному просторі це буде презентація книжок ветеранів.   

На локації психологічної підтримки усі охочі можуть прослухати лекцію про те, як впоратися з викликами повернення до цивільного життя. 

Ексклюзивний сюрприз дня — музикант та військовослужбовець YARMAK 

З міркувань безпеки локація та час проведення будуть відомі тим, хто зареєструється: для бажаючих взяти участь передбачена реєстрація яку можна здійснити на сайті Українського ветеранського фонду.

Довідково: Український ветеранський фонд — це експертна платформа розвитку ветеранських можливостей для підтримки ветеранів та їхніх родин, сімей загиблих. Фонд забезпечує для ветеранам додаткові можливості та ресурси для продуктивної реінтеграції в цивільне життя. А також активно виступає за захист прав та інтересів ветеранів, представляючи їх перед державними структурами, організаціями та суспільством. За 2 роки було профінансовано 857 ветеранських бізнесів на суму 432 млн  грн. Також надано близько 3 тис. юридичних консультацій та оброблено 33 456 запитів на гарячій лінії кризової допомоги. 



Джерело матеріала
loader