На березі Йорданського озера на Оболоні продовжують робити парк – оголошений тендер на 32 мільйони
На березі Йорданського озера на Оболоні продовжують робити парк – оголошений тендер на 32 мільйони

На березі Йорданського озера на Оболоні продовжують робити парк – оголошений тендер на 32 мільйони

Громадський рух «Почайна» продовжує роботи з відновлення басейну річки Почайна та облаштування парків біля прилеглих озер.

Останніми роками особлива увага приділяється парку вздовж Йорданського озера. Саме тому Київзеленбуд дня оголосив тендер на проведення робіт з капітального ремонту парку. Про це повідомляється на офіційній сторінці Громадського руху «Почайна».

Для завершення проєкту парку Громадський рух «Почайна» разом із працівниками КО «Київзеленбуд» визначили перелік робіт на 2024 рік, який має бути виконаний компанією-переможцем. А саме:

  • Завершення будівництва нижньої екодоріжки вздовж озера
  • Дооблаштування пандусів та сходів
  • Встановлення системи поливу
  • Облаштування основи для спортивних тренажерів та дитячого майданчика
  • Облаштування габіонної набережної дерев’яним покриттям

Варто зазначити, що це не перший тендер пов’язаний з оновленням території навколо Йорданського озера, яке простягається між станціями метро «Оболонь» та «Почайна» вздовж жилого масиву.

Так, обговорення перспектив створення парку відпочинку навколо озер Йорданське та Кирилівське в Оболонському районі розпочались ще у 2017 році, а роботи почалися у 2021. Тоді було прокладено перші 1000 кв. м доріжки. У 2022 – 2023 роках завершили ще 900 кв. м із велосипедною доріжкою та розпочали підготовку до облаштування нижньої прогулянкової доріжки та до кінця 2023 року було заплановано встановлення освітлення, пандусів та дитячого майданчика.

Передбачалось також облаштування спортивних зон, громадських вбиралень і зон для засмагання.

В попередньому тендері на реконструкцію парку у 2023 році зазначалось, що компанія переможець облаштує нову дитячу зону, встановивши 14 балансувальних стовпчиків, підвісний місток, столик з пеньками та 3 дитячі комплекси, один із яких зі скеледромом. Тоді вартість оголошувалась у розмірі понад 18 млн гривень. Роботи так і не буди виконані.

Також в рамках тих робіт мали засіяти газони партерними, мавританськими та звичайними газонами вручну, облаштувати квітники змонтувати оглядові майданчики та зроблять для цього підпірні стіни, сходи та пандуси.

  • #Київ
  • #оболонь
  • #парк

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Джерело матеріала
loader