Як в Монреалі сучасну висотку вписали поміж сірих модерністських будівель
Як в Монреалі сучасну висотку вписали поміж сірих модерністських будівель

Як в Монреалі сучасну висотку вписали поміж сірих модерністських будівель

У Монреалі (Канада) в одному з найбільш густонаселених районів Shaughnessy Village, зведено новий 19-поверховий житловий комплекс LINK.

Будівля стала унікальним прикладом збереження історичних архітектурних елементів, оскільки її фасад відтворює вигляд старовинних вікторіанських будинків, які раніше займали цю територію. Про це повідомляє видання The whitemad.

Район Shaughnessy Village почав активно розвиватися після 1960-х років, коли тут з’явилися сучасні багатоповерхівки поруч з історичними віллами. Деякі з вікторіанських будинків були знесені, а на вулиці, де мали звести нову багатоповерхівку, залишилося лише три споруди тієї епохи. Вони перебували в жахливому стані. Тож забудовник планував знести і їх, натомість архітектори з ACDF studio запропонували інший підхід, – відремонтувати фасади цих будівель, зберігши їхню архітектурну унікальність. Тож оновлені фасади вікторіанських вілл тепер слугують входом до нової висотки.

Загалом у будинку розташовано 122 студії з однією, двома або трьома спальнями, також на території комплексу є тераса на даху, тренажерний зал і спільні ком’юніті-простори.

Архітектори ACDF studio, які розробляли бачення будівлі, відзначають, що їхній проєкт спрямований на збереження історії району та на задоволення потреб сучасних мешканців. Вони підкреслюють, що відновлення фасадів вікторіанських будинків дозволило зберегти автентичність цієї частини Монреаля, створивши сучасний житловий простір для студентів та молодих професіоналів.

ACDF studio — канадське архітектурне бюро, яке поєднує у своїх підходах в роботі північноамериканський прагматизм та європейську розкіш. Їхні проєкти вирізняються креативністю та детально продуманими просторами, які максимально використовують потенціал місцевості

  • #Архітектура
  • #Канада

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Джерело матеріала
loader