Нові правила в’їзду до Євросоюзу: штампи в паспорті більше не ставитимуть
Нові правила в’їзду до Євросоюзу: штампи в паспорті більше не ставитимуть

Нові правила в’їзду до Євросоюзу: штампи в паспорті більше не ставитимуть

10 листопада у Євросоюзі почне працювати система в’їзду-виїзду EES із новим підходом до перевірок документів на кордоні. На Урядовому порталі пояснили, які саме зміни чекають на українців.

Система стосується всіх негромадян ЄС, включно з українцями, незалежно від наявності візи чи в’їзду за безвізовим режимом.

Тепер на кордоні не ставитимуть вручну штампи у паспорті, натомість скануватимуть обличчя та братимуть відбитки пальців. Система одноразово фіксує біометричні дані та зберігає їх три роки. Тобто фото обличчя та відбитки пальців братимуть лише під час першого в’їзду.

Надалі, під час наступних в’їздів протягом трьох років, повторювати процедуру не потрібно — лише зісканувати паспорт у терміналі самообслуговування.

Відмова від біометрії призведе до відмови у в’їзді в Шенгенську зону.


За допомогою такої системи Євросоюз прагне протидіяти нелегальній міграції та використанню підроблених паспортів. Заразом має й спроститися й пришвидшитися перетин кордону.

Нагадаємо, що до весни 2025 року в Європейському Союзі запровадять систему ETIAS, яка передбачає обов’язкову реєстрацію та збір у сім євро раз на три роки.

  • #ЄС
  • #Подорожі
  • #Шенген

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Джерело матеріала
loader