Точицький обговорив з директором Карнегі-Холу важливість просування української культури
Точицький обговорив з директором Карнегі-Холу важливість просування української культури

Точицький обговорив з директором Карнегі-Холу важливість просування української культури

Міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький під час зустрічі з виконавчим і художнім директором Карнегі-Холу Клайвом Гіллінсоном обговорив важливість культурної дипломатії для покращення іміджу України на світовій арені.

Про це повідомляє пресслужба МКСК, передає Укрінформ.

«Мене глибоко захопили ваші плани щодо організації ще одного “Концерту для України”, а також особливо важливого концерту для дітей і молоді України, запланованого на 23 жовтня. Я цілковито поділяю цю ініціативу. Вона не лише продовжує традицію культурної підтримки України, а й робить акцент на молодому поколінні, підкреслюючи нашу надію на майбутнє, стійкість та важливість збереження культурної спадщини», — сказав Точицький.

Точицький обговорив з директором Карнегі-Холу важливість просування української культури - Фото 1

Він зазначив, що концерти, виставки, література та інші форми мистецького вираження допомагають глибше інтегрувати Україну в глобальний культурний простір, посилюючи зв’язки з міжнародними партнерами.

Також під час зустрічі було порушено питання щодо співпраці Карнегі-Хол із російськими митцями. Точицький наголосив на необхідності перегляду цієї політики через російську агресію та той факт, що понад 550 українських дітей стали жертвами війни. Він закликав до відповідального підходу у виборі митців, яким надається сцена Карнегі-Хол.

Читайте також: Точицький обговорив із керівником Metropolitan Opera перспективи втілення спільних проєктів

Як повідомлялося, у травні 2022 року в Нью-Йорку в Карнегі-холі відбувся перший благодійний «Концерт для України», кошти з якого були спрямовані на гуманітарну допомогу нашій країні.

Фото: МКСК



Джерело матеріала