Британська акторка Меггі Сміт померла у віці 89 років
Британська акторка Меггі Сміт померла у віці 89 років

Британська акторка Меггі Сміт померла у віці 89 років

Британська акторка кіно та театру Меггі Сміт, відома за серією фільмів про Гаррі Поттера та стрічці "Абатство Даунтон", померла у віці 89 років. Про це повідомила її родина, пише BBC.

"З великим сумом ми повинні оголосити про смерть дами Меггі Сміт. Вона мирно померла в лікарні сьогодні рано вранці, у п’ятницю, 27 вересня", — йдеться у заяві її синів Тобі Стівенса та Кріса Ларкіна.

Зазначається, що Меггі Сміт була приватною людиною та померла у колі друзів та рідних. У неї залишились двоє синів та пʼять онуків.

"Ми дякуємо вам за всі ваші добрі повідомлення та підтримку та просимо вас поважати нашу конфіденційність у цей час", — додали рідні акторки.

Меггі Сміт народилася 1934 році. Вона навчалась у британському Оксфорді, там же й дебютувала на сцені. Акторка двічі отримувала премію "Оскар" — за фільми "Розквіт міс Джин Броді" та "Каліфорнійський готель", також стала однією з провідних діячок кіно та театру повоєнної Британії. Найбільш відомою широкій публіці Сміт стала завдяки ролі Мінерви Макґонеґел у серії фільмів про Гаррі Поттера. 

Нагадаємо, на початку вересня у віці 93 років помер американський актор кіно, театру та телебачення Джеймс Ерл Джонс. Він подарував свій голос Дарту Вейдеру у "Зоряних війнах", а також леву Муфасі в мультиках "Король лев".



Джерело матеріала
loader