Фасад офісу в Мюнхені оздоблять черепицею з переробленого пластику
Фасад офісу в Мюнхені оздоблять черепицею з переробленого пластику

Фасад офісу в Мюнхені оздоблять черепицею з переробленого пластику

У німецькому Мюнхені збудують шестиповерховий офісний центр, фасад якого оздоблять пластиковою черепицею. Проєкт Work & Play розробила архітектурна компанія MVRDV.

Будівлю розташують у районі Верксфіртель, колишній промзоні, де вже реалізовано інший проєкт нідерландської студії — WERK12. Після того, як закрилася фабрика «Пфанні» та інші підприємства, район поступово джентрифікувався, перетворивсшись на осередок культури та нічого життя.

Концепт Work & Play описують як синергію між роботою та ігрою. Будівлю поділено на дві частини. «Робоча» з офісами позначена кладкою з клінкерної цегли, яку виготовлять із будівельних відходів: вже використаної цегли. У кладці буде видно, що це цегла різного кольору та форми з різних знесених будинків.

Фасад «ігрової» частини облицюють кольоровою черепицею. Ця черепиця на 70% складається з переробленого пластику, що його виготовляє амстердамська компанія Pretty Plastic.


«Це відповідає підходу “з-колиски-в-колиску”, адже перероблений пластик повністю походить зі старих будівельних матеріалів, таких як пластикові вікна та труби тощо», — зауважує Пітер Г. Нойманн із девелоперської компанії Rock Capital Group, яка замовила проєкт.

Каскадна структура дозволяє облаштувати озеленені тераси над кожним поверхом. На другому рівні буде розміщено залу для подій та читальний простір. Загалом ця «ігрова» частина будівлі міститиме багатофункціональні приміщення, які можуть більше неформально використовувати офісні працівники.

  • #MVRDV
  • #Архітектура
  • #Німеччина
  • #Пластик

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Джерело матеріала
loader