Презентація вінілового диска ANIMA відбудеться у Львівській філармонії
Презентація вінілового диска ANIMA відбудеться у Львівській філармонії

Презентація вінілового диска ANIMA відбудеться у Львівській філармонії

Тамара Лукашовська
Тамара Лукашовська

29 вересня о 18:00 поціновувачів класики та джазу запрошують на концерт, який стане презентацією диска, створеного співачкою та композиторкою Тамарою Лукашовою спільно з симфонічним оркестром «INSO-Львів» під керівництвом диригента Романа Кресленка.

ANIMA в перекладі з латини означає «душа». Душа, ніби повітря — невагома, невидима, проте необхідна для усього живого. Лише душа здатна впорядковувати хаос та вдихати енергію життя. І якщо без душі неможливе життя, то і творчість тим паче.

Результатом тривалої і душевної співпраці української джазової співачки Тамари Лукашової та оркестру «INSO-Львів» став реліз ексклюзивного подвійного вінілового диска, який музиканти презентуватимуть у Львівській національній філармонії 29 вересня. Авторський проєкт Тамари Лукашової та оркестру «INSO-Львів» поєднав у собі індивідуальну чуттєвість, масштабну оркестрову велич та універсальну мову джазу з українською душею. Усі етапи створення цієї музики — від початкового задуму до фінального продукту — відбувалися в Україні, що робить його справді унікальним.

Роман Кресленко
Роман Кресленко

“«Anima» — це спільний українсько-німецький проєкт, який був реалізований в формі запису альбому в жовтні 2023 року. Альбом складається з 11 композицій, в яких поєднуються різні традиції джазової, класичної та пісенної музики, для того, щоб створити їхній неповторний синтез. Унікальність цього проєкту ще й в тому, що в оркестру відсутня джазова ритм-секція, що створює нетипове звучання і є приємним випробуванням, з яким музиканти INSO-Львів блискуче дають собі раду. 

До музики додаються вірші сучасних українських поетес та поетів. Таким чином, і мова в контексті сучасної пісенності набуває нових фарб та можливостей. Альбом вийшов в кінці червня 2024 року і вже здобув визнання серед німецькомовних і не тільки критиків. Прозвучавши на всіх значних радіостанціях Німеччини, альбом «Anima» став альбомом тижня на NDR радіо, альбомом місяця на BR радіо”.

Тамара ЛУКАШЕВСЬКА

Джерело матеріала
loader