«Що б не відбувалося навколо, не вимикай світло в собі». Анна Алексєєва про бізнес, життєві принципи та власні джерела натхнення
«Що б не відбувалося навколо, не вимикай світло в собі». Анна Алексєєва про бізнес, життєві принципи та власні джерела натхнення

«Що б не відбувалося навколо, не вимикай світло в собі». Анна Алексєєва про бізнес, життєві принципи та власні джерела натхнення

Збоку Анна Алексєєва — керівниця проєктів Sophia Hotel Kyiv, Marko Cafe в Києві, а також готелів On the Square та Danylo Inn у Львові — справляє враження непохитної залізної леді, у якої завжди є план і на бізнес, і на життя.  Та варто з Анною завести бодай коротку бесіду, як приходить чітке розуміння, що за зовнішньою строгістю стоїть неабияка енергія, харизма та відкритість, які вона вкладає в кожну ініціативу.

Саме тому ми вирішили поговорити з Анною не лише як з бізнес-лідеркою, а й як з жінкою, яка знає, як вдихати в проєкти душу і перетворювати їх на справжні love marks. Ми розпитали її про підхід до вирішення кризових ситуацій, життєві принципи, рольові моделі й звісно, секрети догляду за собою. У цій розмові не буде чітких планів та інструкцій, але кожен точно знайде для себе порцію натхнення та мотивації.

Ви завжди дуже гарно й доглянуто виглядаєте. З чого складається ваша б’юті-рутина? Що сьогодні стоїть на вашій ванній поличці?

Можу заводити окремо рубрику, що на моїй полиці в ванній кімнаті. Після 30 вона значно поповнюється різними б’юті баночками. Обожнюю як перевірені засоби, так і тестую часто нові, особливо українських брендів. З того, що входить в мою рутину: очищення, тонізація, якісний крем під очі (must have), зволожувальний денний крем, обов`язково SPF в будь-яку пору року. Нічний догляд — окремий ритуал. Після робочого дня, приготування вечері та домашніх справ я приділяю собі годину в ванній кімнаті: вмикаю легку музику, запалюю ароматні свічки, набираю ванну з сіллю або з чимось, що розслаблює, а після роблю догляд за обличчям: тканинна маска та крем з ретинолом за протоколом косметолога. Окремо ще приділяю увагу волоссю — вважаю, що домашній догляд це 90 відсотків успіху гарного та здорового волосся. 

«Що б не відбувалося навколо, не вимикай світло в собі». Анна Алексєєва про бізнес, життєві принципи та власні джерела натхнення - Фото 1

Чи є ритуали догляду за собою, які для вас більше про внутрішній стан, ніж про зовнішній вигляд?

Ми живемо в часи турбулентності, і щоб не збожеволіти від того, що відбувається навколо, від усіх новин та тривог, я обираю концентрацію на тому, де справді можу бути корисною: ділюсь інформацією, доначу, допомогаю.  Але найголовніше, що дійсно мушу — зберегти своє ментальне здоров`я. В цьому мені допомагають кохання та сон, наскільки це можливо. Фокусуюсь на тому, що підтримує нервову систему в адекватному стані: виїжджаю десь у ліс з сім’єю, тому що природа відновлює. Улюблений ранковий ритуал на природі — поки всі ще сплять солодко заварюю смачну каву і роблю медитацію, це стовідсотково відновлює та наповнює. В такому стані мені легше підтримувати та мотивувати команду, генерувати нові класні ідеї. 

Чи є у вас правило або принцип, якого ви дотримуєтесь як у роботі, так і в житті загалом?

Дисципліна. Любов до людей. Добро породжує добро. Напевно, в цих трьох головних принципах і закладений сенс і пояснення, чому мені довіряють і поважають.  А в житті завжди собі кажу, що б не відбувалося навколо, не вимикай світло в собі. 

«Що б не відбувалося навколо, не вимикай світло в собі». Анна Алексєєва про бізнес, життєві принципи та власні джерела натхнення - Фото 2

Хто для вас є рольовою моделлю?

В особистому житті моєю рольовою моделлю є мама. З дитинства в нас дуже теплі та відкриті відносини. Скільки б разів життя мене не заносило на поворотах, вона завжди є моєю підтримкою та маяком. Працьовитість, легкість, краса, любов, жіночність в мене — від мами. В професійному плані особливо не встигаю за кимось стежити, до того ж зараз багато хто через певні стандарти успіху й очікування від соціуму намагається здаватися кращим, ніж є насправді.

Однак хочу відзначити, що кожна українка зараз, яка в такі складні часи має змогу вести бізнес або просто посміхатись людям, вже є для мене великим прикладом, як в професійному плані, так і особистому.

«Що б не відбувалося навколо, не вимикай світло в собі». Анна Алексєєва про бізнес, життєві принципи та власні джерела натхнення - Фото 3

Чи є місце у вашому шаленому графіку для спорту й хобі? Якщо так, поділіться, будь ласка, трішки детальніше цим. 

Завжди намагаюся знайти час для себе, навіть коли графік шалений. Обираю спокійні заняття на кшталт пілатесу, йоги. Хоча раніше мені здавалося, що це якась повільна зарядка (Посміхається. — Ред.), але коли після першого заняття я вийшла з тремтінням у ногах, змінила свою думку. А зараз також тестую балет — це ще й неабияка розтяжка для тіла!

Чи вивели ви власну формулу, як встигати все (або хоча би по максимуму)? Чи строга ви до себе в питаннях тайм-менеджменту? 

Свій графік я завжди планую заздалегідь, не люблю лягати спати без розуміння, що завтра в мене за розкладом. Строга та вимоглива до себе й до інших. Не люблю запізнюватися. Мені завжди хочеться працювати над собою, створювати кращу версію себе, тому докладаю максимум зусиль, аби не прогавити і прожити кожен день на повну. 

Вас сміливо можна назвати амбасадоркою українських брендів. Назвіть свої улюблені? Що на сьогодні є у вашому вішлисті?

Зараз майже кожен в нашій країні — амбасадор українських брендів, я дуже тішуся тому, що ми популяризуємо український продукт, як всередині країни, так і за кордоном. З моїх улюблених: Gunia Project, the Coat, KSENIASCHNAIDER, Litkovska, Parfum 13, Bekhtir brand, можу перераховувати безкінечно. Поважаю кожного, хто в такий час та непростих умовах продовжує розвивати українську економіку, давати робочі місця, завжди підтримую бренди гривнею. 

Що для вас є найбільшим джерелом натхнення?

Банально, але для мене, як мами, мої діти — джерело натхнення. Це мої люди, адже кожен день я в оточенні прекрасних колег, партнерів, друзів. А ще мене надихають мої цілі, які я сама перед собою ставлю. 

«Що б не відбувалося навколо, не вимикай світло в собі». Анна Алексєєва про бізнес, життєві принципи та власні джерела натхнення - Фото 4

Як ви вважаєте, в чому ваша сила?

В баченні краси в усьому і щирості до людей. Я не тільки амбасадорка українських брендів, а й амбасадорка оптимізму. 

Як зберегти холодну голову під час кризових моментів в бізнесі і житті?  

Це вміння приходить із досвідом. Кожен в житті був у ситуації, де рішення приймалися різко, емоційно, на паніці. І були навпаки моменти, коли вдавалося знайти вихід із холодною головою. Якщо їх порівняти, майже завжди рішення, які були обдумані, більш вдалі. Я прийняла з часом позицію, що іноді треба взяти паузу, і це не про втрату часу, а про більш свідомий підхід до питання. 

Які ключові уроки ви отримали за час своєї кар’єри?

Довіряти своїй власній думці, інтуїції та не слухати нічиїх порад — мабуть, це головний урок. Й іноді вимикати гіперконтроль. 

На жаль, в моєму житті зустрічалися керівники, які своїм прикладом показували мені, як не можна ставитися до людей, тому я гарно засвоїла цей урок і зараз ставлення до мого оточення в мене саме таке, яке я б хотіла щодня отримувати від будь-якої людини на свою адресу.

Яким керівником ви б себе охарактеризували?

Тим, з яким би мені самій хотілось працювати. В мене не завжди все виходить, але я знаю точно, що готова інвестувати свій час, щоб вдосконалюватися. 

Що особисто для вас є мірилом успіху?

Якщо говорити про проєкти Marko Cafe та Sophia Hotel Kyiv, то це любов людей, їхні відгуки та бажання повертатися до нас знову і знову. 

Що вас надихає продовжувати розвивати туристичну інфраструктуру попри всі труднощі?

Рух — це життя, ми не збираємося зупинятися попри все. Надихають відгуки гостей, які кажуть, що ми не поступаємося закордонному сервісу, а навпаки, можемо скласти гарну конкуренцію. Коли гість відчуває в наших стінах себе комфортно та безпечно, а ще й має можливість поєднувати відпочинок з роботою в нашому просторі, то це найвища оцінка, яка ще більше дає мені поштовх працювати та розвиватись далі.

Як перетворити бренд на love mark? Адже ваші проєкти є сьогодні саме такими.

Знайти місію, цінність бренду  і ніколи їм не зраджувати. 

«Що б не відбувалося навколо, не вимикай світло в собі». Анна Алексєєва про бізнес, життєві принципи та власні джерела натхнення - Фото 5

Яку страву в Marko Cafe слід скуштувати кожному?

Хайлі рекомендед, як кажуть блогери, нашу котлету по-київськи. 

Про що ви сьогодні мрієте, крім Перемоги?

Мрію зробити вагомий внесок для  розвитку нашої держави, тому що всім серцем люблю і вболіваю за  Україну. Мої діти тут зростають, і я хочу, щоб вони жили в країні, що процвітає. 

Фото: Юлія Костиренко 

Макіяж і зачіска: Юлія Біла  

Стиль: Ганна Ляшенко

Джерело матеріала
loader