Чому французики діти не користуються смартфонами?
Чому французики діти не користуються смартфонами?

Чому французики діти не користуються смартфонами?

У Франції вже давно діє заборона на використання смартфонів у школах і коледжах, зазначає видання Texty.org.

Це допомагає дітям зосереджуватися на навчанні та спілкуванні, а також захищає їх від негативного гаджетів. Дорослі французи також намагаються мінімізувати час, проведений зі смартфонами, особливо під час сімейних чи дружніх зустрічей.

Франція вже кілька років лідирує серед країн Європи за мінімальним використанням смартфонів у дитячому віці, а закон про заборону використання смартфонів у школах ухвалили у Франції ще у 2018 році метою покращення навчального процесу та запобігання цифровим залежностям серед дітей.

Дослідження показали, що ця ініціатива позитивно вплинула на дітей, зокрема, заборона знизила кількість випадків перегляду непристойного контенту в інтернеті серед учнів.

Крім того, серед дорослих користування смартфонами під час соціальних заходів вважається неприпустимим, що сприяє реальній комунікації.

Окрім францію, до заборон смартфонів у школі вдаються та інші країни :

  • У Німеччині формально обмежень немає, але більшість шкіл заборонили використання мобільних телефонів у класах, окрім навчальних цілей.
  • У Нідерландах із початку року діє квазі-заборона, що рекомендує обмежити використання смартфонів у середніх школах, а з цього навчального року — і в початкових.
  • Італія ввела заборону ще в 2007 році, потім пом’якшила у 2017, а в 2022 році знову повернула обмеження для всіх вікових груп.
  • Португалія проводить експеримент із введенням днів без телефонів.
  • Іспанії деякі регіони впровадили заборону, проте національних обмежень немає.

З першого вересня 2007 року в Україні було запроваджено заборону на використання мобільних телефонів у школах, яка стосувалася як учнів, так і вчителів. Однак у 2014 році Міністерство освіти і науки скасувало цю норму, аргументуючи це активним впровадженням інформаційно-комунікаційних технологій у навчальний процес.

Зараз питання розгадаються у кожній школі окремо.

  • #Школа

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Джерело матеріала
loader