Другий UArt Media Fest: дизайнери з понад 10 країн покажуть свої роботи на фасадах ТРЦ Gulliver
Другий UArt Media Fest: дизайнери з понад 10 країн покажуть свої роботи на фасадах ТРЦ Gulliver

Другий UArt Media Fest: дизайнери з понад 10 країн покажуть свої роботи на фасадах ТРЦ Gulliver

5 жовтня БФК Gulliver перетвориться на масштабну арт-інсталяцію — твори талановитих дизайнерів зі всього світу покажуть на найбільших фасадних екранах Європи. У співпраці з міжнародною компанією Meet Future пройде другий міжнародний медіа-арт фестиваль UArt Media Fest. Демонстрація конкурсних робіт розпочнеться о 19:00.

Роботи, об’єднані темою «Всесвіт в тобі», покажуть художники з понад 10 країн: України, Канади, Індії, США, Нідерландів, Франції, Японії, Латвії та ін. 

Два переможці, яких визначать імениті представники індустрії, отримають гранти на подальший розвиток своїх проєктів. 

Другий UArt Media Fest: дизайнери з понад 10 країн покажуть свої роботи на фасадах ТРЦ Gulliver - Фото 1

У складі журі — режисер і продюсер Алан Бадоєв, художник і автор перформансів Ілля Чічкан, кліпмейкер і режисер Леонід Колосовський, режисер анімованих фільмів Олег Маламуж, кіно- та телережисер, продюсер Андрій Дончик, світловий дизайнер, засновник та арт-директор компаній Expolight та Kabluka Light & Digital Sculptures Микола Каблука,  підприємиця, СЕО та співзасновниця SKVOT Інна Чут, креативна директорка Meet Future Кристина Пальянова, режисер, кліпмейкер, музикант Віктор Придувалов,  французький художник і арт-куратор Джеремі Оурі, засновниця Digital Arts Blog, арт-кураторка Кансу Пекер. 

Другий UArt Media Fest: дизайнери з понад 10 країн покажуть свої роботи на фасадах ТРЦ Gulliver - Фото 2

«БФК Gulliver підтримує та сам створює важливі для столиці події, які формують її імідж як технологічного та креативного центру. Так, минулого року ми ініціювали міжнародний медіа-арт фестиваль UArt Media Fest. В межах програми більшість дизайнерів були саме з України. Цього року ми маємо учасників з понад 10 країн світу. Це свідчить про те, що обізнаність міжнародної креативної спільноти про Україну зростає, що не може не тішити. А заявити про себе з одного з найбільших медіафасадів світу стає престижним професійним кроком. Запрошуємо всіх 5 жовтня до БФК Gulliver оцінити креативні масштаби та поринути у неймовірний світ діджитального мистецтва», — коментує директорка з маркетингу БФК Gulliver Катерина Жураківська.

Переможці конкурсу UArt Media Fest отримають винагороду у розмірі 3000 і 1000 доларів за перше і друге місце відповідно, а також можливість співпраці з MEET FUTURE, тобто можливість представляти свої роботи на найбільших медіа-майданчиках світу.

Другий UArt Media Fest: дизайнери з понад 10 країн покажуть свої роботи на фасадах ТРЦ Gulliver - Фото 3

«Наша мета сприяти розвитку креативності та інновацій в Україні, і ми впевнені, що UArt Media Fest є важливою сходинкою на цьому шляху. Ми прагнемо стати мостом між культурами, об’єднуючи митців з різних країн та надаючи їм простір для демонстрації своїх талантів. Особливу увагу ми приділяємо підтримці молодих творців, допомагаючи їм заявити про себе на світовій арені. Я безмежно вдячна всім фахівцям нашої галузі, членам нашого шановного журі та всім, хто долучився до реалізації цього важливого проєкту, особливо, в непростий для України час. З нетерпінням чекаю можливості побачити роботи наших учасників 5 жовтня у серці Києва та щиро бажаю успіхів кожному з них!», — зазначає Кристина Пальянова, креативна директорка компанії MEET FUTURE.

UArt Media Fest стане яскравою частиною святкування Дня народження БФК Gulliver, яке розпочнеться 5 жовтня о 14:00. У програмі заплановані зірковий концерт з хедлайнером «БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ», міжнародний медіа-арт фестиваль UArt Media Fest, захопливі інтерактиви всередині комплексу, а також велика благодійна складова на підтримку фонду «Твоя опора». 

Нагадаємо, UArt Media Fest вперше в історії України здобув перемогу в 14-му випуску Eventex Awards 2024, найпрестижнішої світової нагороди у сфері подій та маркетингу вражень. Фестиваль став відправною точкою для нового формату культурних подій у країні, поєднуючи традиційне сучасне мистецтво та цифрові інструменти майбутнього. 


Джерело матеріала
loader