Точицький визначив завдання для Молодіжної ради при МКСК
Точицький визначив завдання для Молодіжної ради при МКСК

Точицький визначив завдання для Молодіжної ради при МКСК

Міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький привітав з обранням членів Молодіжної ради при міністерстві та наголосив на важливості їхньої ролі у формуванні культурної і комунікаційної політик країни.

Про це повідомляє пресслужба МКСК, передає Укрінформ.

«Я всіх вас вітаю зі вступом до Молодіжної ради. Разом з колегами покладаю надії на вас. Тому що ви, власне, є тими представниками, які будуть формувати політику спільно з міністерством в частині повернення нас в історію великих європейських країн та народів. Ви – наш флагман. Все, що ми будемо робити, буде спільно з вами, заради вас і нашого майбутнього», – сказав Точицький.

Він підкреслив, що національна ідентичність України має бути міцно закріплена на світовій арені, і висловив сподівання на креативний підхід молоді у цій справі.

Точицький визначив завдання для Молодіжної ради при МКСК - Фото 1

Міністр також визначив три завдання для Молодіжної ради, які учасники мають виконати на перше офіційне засідання, що відбудеться 8 жовтня:

  • визначення видатних постатей в українській історії та культурі, які можуть стати обличчями нації;
  • формування напрямів розвитку стратегічних комунікацій на міжнародному рівні;
  • посилення співпраці Молодіжної ради з інституціями та організаціями. 

Голова конкурсної комісії з відбору до Молодіжної ради, заступник міністра з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко зазначив, що основним завданням міністерства і ради є промоція української культури на міжнародному рівні та демонстрація світові нашої ідентичності. Він закликав учасників Молодіжної ради не обмежуватися лише концепціями, а брати на себе відповідальність за конкретні проєкти та досягати результатів.

Точицький визначив завдання для Молодіжної ради при МКСК - Фото 2

«У першу чергу, я вважаю, що держава тримається на відповідальних людях. Держава розвивається завдяки талановитим митцям. Держава перемагає завдяки розумним та сильним духом працівникам. Надзвичайно важливий напрям роботи Міністерства – це питання громадянської національної ідентичності. Тому бажаю вам бути відповідальними за свої напрацювання та зміцнювати зв’язки між культурною політикою та національною свідомістю», – підкреслив Шевченко.

Зазначається, що наприкінці зустрічі представники Молодіжної ради окреслили пріоритетні напрями роботи на найближчий час, серед головних тем – збереження культурної спадщини, захист національної ідентичності, боротьба з російською пропагандою та інформаційно-психологічними операціями, розбудова безбар’єрного суспільства, посилення співпраці з національними та міжнародними установами і організаціями.

Читайте також: Точицький заявив про важливість стратегічних комунікацій для визнання всесвітньовідомих українських митців

Молодіжна рада при МКСК – це постійний консультативно-дорадчий орган, який займатиметься підготовкою, наданням та розглядом пропозицій і рекомендацій від молоді щодо формування та реалізації державної політики у сферах культури та мистецтв, бібліотечної справи, музеїв, креативних індустрій, медіа та державної мовної політики тощо. Також Молодіжна рада проводитиме відповідні фахові консультації.

До складу Молодіжної ради входять молоді люди віком від 18 до 35 років, зокрема представники молодіжних громадських організацій і спілок, органів студентського самоврядування закладів вищої освіти та закладів фахової передвищої освіти, молодіжних центрів, а також молодіжні працівники.

Фото: МКСК



Джерело матеріала