У Львові відкрився сучасний інформаційно-освітній центр
У Львові відкрився сучасний інформаційно-освітній центр

У Львові відкрився сучасний інформаційно-освітній центр

Цими вихідними, 29 веренсня, У Львові відкрився новий інформаційно-освітній центр біля входу до Музею народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького, відомого також як Шевченківський гай. Про що зазначено на сайті музею.

Загальна площа центру – понад 1000 кв.м , там планується проводити конференції, буде освітній простір для майстеркласів, лекцій, а також кафе, сувенірні магазини, звідси розпочинатимуться оглядові екскурсії по музею. Центр стане альтернативою головному входу до музею.

У Львові відкрився сучасний інформаційно-освітній центр - Фото 1

Проєкт центру було задумано ще до початку війни, однак повномасштабне вторгнення Росії внесло корективи до його реалізації, наприклад було додатково спроєктовано та облаштовано укриття площею 130 м², розраховане на 200 людей.

Директор музею, Михайло Закопець, зазначив, що ідея облаштувати новий вхід виникла ще у 80-х роках, проте перші спроби її реалізувати почались лише у 2016 році. Автором даного проєкту є Микола Шеремет, архітектор, керівник ТзОВ «Шеремета Архітект Груп», а також голова Львівської спілки архітекторів, а дизайн втілено Остапом Галюком.

В оздобленні Львівського скансену використано ґонт, традиційний матеріал для історичних споруд в Україні. Це рішення вдало поєднує сучасну архітектуру з історичними мотивами, притаманними музею.

Нагадуємо, що у Львові відкривають Центр сучасної історії.

  • #Архітектура
  • #Львів
  • #Музей

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Джерело матеріала
loader