Майстри з Афганістану створили воєнні килими для України
Майстри з Афганістану створили воєнні килими для України

Майстри з Афганістану створили воєнні килими для України

Афганські майстри створили килими для проєкту, ініційованого українськими воєнними кореспондентами Євгенією та Філіпли Мальцанами.

Проєкт Ukraine War Rugs поєднує традиційне афганське килимарство та ескізи українських художників. У сюжетах відображено тему російського вторгнення в Україну.

«Традиція воєнних килимів зародилася в Афганістані під час радянської окупації у 1979 році, коли майстрині почали вплітати у свої роботи образи танків та іншої військової техніки», — розповідає команда проєкту.

Для афганських майстринь це ремесло часом було єдиною можливістю заробітку.

«Для нас це можливість підтримати дружні підрозділи, використовуючи килими як елемент фандрейзингу», — додають у команді.

У колекції — три дизайни килимів, виткані в кількох екземплярах, кожен із яких дещо відрізняється. Ескіз для килима «Сонце Донбасу» розробив художник Олексій Войтіх. Автором дизайну килимів «Українська мрія» та «Москва» став Олег Семак.

Килими продають в інстаграмі Ukraine War Rugs та в магазині MOJAVE GROUP на вулиці Павлівській 26/41 у Києві. Ціна килима варіюється в районі тисячі доларів. Розміри — приблизно 128х90 см. 20% від продажів перераховують на підтримку армії.


Крім килимів із українським дизайном команда продає також автентичні афганські воєнні килими.

  • #мистецтво

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Джерело матеріала
loader