У Львівській філармонії минув перший вікенд “Контрастів”
У Львівській філармонії минув перший вікенд “Контрастів”

У Львівській філармонії минув перший вікенд “Контрастів”

27 вересня напередодні Відкриття на сцені Концертного залу, у Фоє Львівської національної філармонії, пройшло відкриття артвиставки “Світло у музиці”.

Емоційні творчі світлини фотографа Данила Бедрія, що фіксував чимало подій антикризового проєкту «Україна. Музи не мовчать», можна буде побачити напередодні концерту-відкриття фестивалю «Контрасти». Експозиція буде доступна і надалі в фоє філармонії.

Виставка Данила Бедрія «Україна. Музи не мовчать»

Відкриття «Контрастів-30» проклало символічний міст від першого фестивалю. Як і тридцять років тому, у концертному залі Людкевича звучала музика Валентина Сильвестрова, Мирослава Скорика, Євгена Станковича, Олександра Козаренка, Ігоря Щербакова та Юрія Ланюка. Цього разу їхні твори слухачі послухали у виконанні кращих львівських солістів та ровесника фестивалю, Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова» під орудою Володимира Сивохіпа.

90 років СУПроМу
90 років СУПроМу

28 вересня — Контрасти 30. 90 років СУПроМу

Покоління музикантів, що почало формуватися з кінця 1920-х років у Львові, згуртувало найкращих митців та заклало підвалини музичного життя Галичини. Програму з фортепіанних творів п’яти засновників Союзу українських професійних музик — Нестора Нижанківського, Зиновія Лиська, Антіна Рудницького, Василя Барвінського та Миколи Колесси — презентували Анастасія Козяр та Ілля Базенко, молоді артисти, що продовжують традицію виконавської школи професорки Київської Національної музичної академії Олександри Зайцевої.

Нова музика: Одеса-Львів
Нова музика: Одеса-Львів

28 вересня — Контрасти 30. Нова музика: Одеса-Львів

Концерт, що репрезентує багаторічну співпрацю двох міжнародних фестивалів, які виникли в один рік в молодій незалежній Україні-1995: «Два дні й дві ночі нової музики» і «Контрасти». У програмі відомого одеського ансамблю нової музики «Senza Sforzando» — твори українських та зарубіжних сучасних композиторів.

Контрасти 30. Anima
Контрасти 30. Anima

29 вересня  — Контрасти 30. Anima

Поціновувачі класики та джазу відвідали концерт ANIMA, який став презентацією диска, створеного співачкою та композиторкою Тамарою Лукашовою спільно з симфонічним оркестром «INSO-Львів» під керівництвом диригента Романа Кресленка.

Ольга МАКСИМ’ЯК

Джерело матеріала