«Та, що біжить по лезу»: Табаков присвятив нову пісню Захисницям України
«Та, що біжить по лезу»: Табаков присвятив нову пісню Захисницям України

«Та, що біжить по лезу»: Табаков присвятив нову пісню Захисницям України

Напередодні Дня Захисників та Захисниць України співак та композитор Павло Табаков (Tabakov) представляє новий сингл «Та, що біжить по лезу». Переможець популярних телепроектів «Шанс» і «Голос країни» присвячує пісню українським жінкам-воїнам, які поруч із чоловіками боронять Україну. 

– Де б я не виступав – у військових частинах, лікарнях, бізнес-компаніях, для рятувальників чи вчителів, – всюди зустрічаю дівчат і жінок, які викликають захоплення, – розповідає Tabakov. – Дехто з них уже став справжніми легендами. Моя нова пісня – про кожну із таких українок. І про снайперку, яка, перебуваючи на реабілітації після ампутації кінцівок, шукає можливість повернутися до побратимів на фронт. І про 23-річну дівчину, яка вже третій рік не просто воює, а керує підрозділом дронщиків. І про юну госпітальєрку, яка покинула престижну роботу на Волл-стріт та вступ у Гарвард – й стала на захист нашої землі. І про дівчат-натхненниць, які у реабілітаційних центрах на власному прикладі допомагають хлопцям знаходити сенси у житті після ампутацій.

У пісні “Та, що біжить по лезу” себе упізнають мами, сестри, доньки, кохані… Ті, хто захищає Україну на фронті, і ті, хто перемагає на Олімпіадах, встановлює світові рекорди, підкорює «Євробачення» і найвищі гірські висоти світу… Сильні й незламні, але водночас ніжні і такі люблячі – українки!

– Відверто кажучи, для мене здатною бігти по лезу є й наша країна – Україна. Ніжна і незалежна земля, яка століттями виборює собі волю, чим захоплює і вражає світ. Особливо протягом трьох останніх років, – додає Tabakov.

Водночас настроєве відео “Та, що біжить по лезу” символами передає силу українських жінок, зображуючи їх як приборкувачок чотирьох стихій: повітря, вогню, землі і води.

Галина ГУЗЬО

Джерело матеріала