У жовтні в Запоріжжі пройде Gogolfest — вперше від початку великої війни
У жовтні в Запоріжжі пройде Gogolfest — вперше від початку великої війни

У жовтні в Запоріжжі пройде Gogolfest — вперше від початку великої війни

Фестиваль Gogolfest уперше проведуть у Запоріжжі, й уперше — від початку повномасштабного вторгнення.

«Цьогорічний фестиваль має на меті підтримати мешканців прифронтового Запоріжжя українськими сучасними сенсами. Це не “ентертеймент”, а глибоке переосмислення спільного досвіду та пошук нових шляхів розвитку і життя в умовах сьогодення», — пояснив Суспільне Культура директор Gogolfest Максим Демських.

Фестиваль проходитиме з 18 по 20 жовтня і включатиме чотири програми: музичну, театральну, лекційну та візуальну.

У театральній частині, яка традиційно є центральною для Gogolfest, заплановано документальну виставу «Місто Марії» на основі щоденників сестер Гречкіних із Маріуполя — цю виставу показували на знаменитому театральному фестивалі в Авіньйоні; «Серце матері» від режисера Влада Троїцького; «Сонячний народ» за творами Миколи Вінграновського та Тараса Прохаська за участі дуету Mariia&Magdalyna та композиторки Христини Кірік.

У музичній програмі наразі оголошено виступи таких музикантів: Dakh Daughters, Пиріг і Батіг, Zapaska, ЩукаРиба, ДваТри ft Symonenko та Renie Cares.


У парку Металургів встановлять інсталяцію «Дерево Пам’яті» на спогад про загиблих: дев’ятиметрове дерево з металевих трубок створив художник-постановник Дмитро Костюминський.

Більшість подій відбудуться безпосередньо в укриттях. Решта — в будівлях, обладнаних бомбосховищами.

Вперше Gogolfest пройшов у Києві в 2007 році. Його також проводили в Маріуполі, Івано-Франківську, Вінниці, Херсоні та Дніпрі.

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Джерело матеріала