У Бучі архітекторів закликають взяти участь у конкурсі на створення Меморіального комплексу
У Бучі архітекторів закликають взяти участь у конкурсі на створення Меморіального комплексу

У Бучі архітекторів закликають взяти участь у конкурсі на створення Меморіального комплексу

Бучанська громада запрошує архітекторів з усього світу взяти участь у конкурсі на проєктування унікального Меморіального комплексу. Він буде знаходитися на території храму Андрія Первозваного.

Місце вибрано не випадкового, оскільки тут після звільнення Бучі від російських військ виявили братську могилу з тілами 116 мирних жителів Бучі. З них двоє дітей та 30 жінок

Проєкт має стати символом пам’яті та об’єднати людей у прагненні до миру та справедливості.

Одним із консультантів проєкту виступатиме команда, яка розробляла знаменитий Національний меморіал і музей 9/11 у Нью-Йорку.

Реєстрація для участі у конкурсі триватиме з 22 серпня до 22 жовтня 2024 року, а подати проєктні пропозиції можна до 20 лютого 2025 року.

Учасники повинні будуть написати мотиваційний лист та прикріпити портфоліо, також вони отримають необхідну технічну документацію, зокрема топографічний план ділянки, також

Процес створення Меморіалу буде супроводжуватися експертами Бучанської міської ради, а найкращий проєкт буде обрано після громадських слухань та затверджено для реалізації.

В рамках архітектурного конкурсу на створення меморіального комплексу до Бучі приїхала Американська архітекторка українського походження Лариса Курилас.

Вона ознайомилася з місцем трагедії, відвідавши Храм Святого Апостола Андрія Первозванного, щоб краще зрозуміти контекст для майбутнього меморіалу.

А поки на місті майбутнього меморіалу знаходиться інсталяція в пам’ять про 501 бучанця, які загинули від рук окупантів.

  • #буча
  • #війна

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Джерело матеріала
loader