У Львові на Book Forum презентували книжку 12 письменників "Це війна"
У Львові на Book Forum презентували книжку 12 письменників "Це війна"

У Львові на Book Forum презентували книжку 12 письменників "Це війна"

Про це повідомляє кореспондентка Еспресо Емма Стадник.

Участь у презентації взяли чотири автори та авторки книжки – це Оксана Форостина, Віталій Портников, Андрій Павлишин та Наталія Федущак. Повна назва книжки звучить "Це війна – українські письменники та письменниці про те, як пережити катастрофу". Ця книга – це свідчення про війну і власний досвід перебування в ній.

презентація на Book Forum книжки "Це війна"

Фото: Емма Стадник

А створювали спільно її Станіслав Асєєв, Максим Гон, Ія Ківа, Вано Крюґер, Андрій Любка, Богдана Матіяш, Костянтин Москалець, Світлана Ославська, Віталій Портников, Володимир Рафєєнко, Олена Стяжкіна й Оксана Форостина. Двоє із них, а саме Максим Гот та Станіслав Асєєв боронять Україну від окупантів на фронті. Доповнила тексти своїми світлинами з деокупованих українських територій фотографка Анна Ільченко. 

"Цей текст про війну, про досвід війни, про те, як ми прийшли до цієї війни. Це намагання переосмислити попередні досвіди і подумати, як вийти з ситуації", – говорить Віталій Портніков про свій текст для книжки, зауважуючи, що вийшов він вперше ще на початку 2023 року, проте не втрати актуальності і ще довго її не втрачатиме. 

презентація на Book Forum книжки "Це війна"

Фото: Емма Стадник

Українські письменники та журналісти розповідають іноземцям правду про війну Росії проти України. Вони створюють нові – українські – сенси і символи та ведуть інформаційну боротьбу з агресором.

"Я думаю, що нам треба дуже переоцінити те, як ми охороняємо людське життя. Я розумію, що це може звучати абсурдно в нашій ситуації, коли ми практично щоночі чуємо вибухи. Але є речі, які можна робити, я думаю, що ми маємо один одного дуже берегти", – зазначає Оксана Форостина у коментарі Еспресо.

Фото: Емма Стадник

Lviv Book Forum

31-й Міжнародний літературний фестиваль Lviv BookForum триває із 3 по 6 жовтня у Львові наживо та онлайн.

Панельні дискусії, публічні інтерв’ю, обговорення, майстер-класи, Ніч поезії – все це відбуватиметься на восьми локаціях Львова та транслюватиметься онлайн на весь світ.

презентація на Book Forum книжки "Це війна"

Фото: Емма Стадник

Презентація нового роману Василя Шкляра "Заячий костел", дискусія про російську пропаганду за участі дипломата та ексміністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, інтерактивні ігри для дітей за участі письменниці Євгенії Завалій, події від авторок Дари Корній та Галини Вдовиченко, а також обговорення дебютної збірки оповідань засновника сатиричного видання UaReview Романа Голубовського – Lviv BookForum підготував 150 заходів на 9 локаціях у середмісті Львова.

Вхід на всі події вільний.Повна програма за посиланням.



Джерело матеріала
loader