Що відомо про P Diddy — репера та організатора «білих вечірок», якого масово звинувачують в сексуальному насильстві
Що відомо про P Diddy — репера та організатора «білих вечірок», якого масово звинувачують в сексуальному насильстві

Що відомо про P Diddy — репера та організатора «білих вечірок», якого масово звинувачують в сексуальному насильстві

Шона Комбса вважають одним із найуспішніших музичних магнатів в історії репу. Проте у вересні його заарештували та звинуватили в секс-торгівлі та рекеті. Йому також приписали підпали, викрадення людей, хабарництво та примусову працю, повідомляє BBC.

Шон Комбс заперечує будь-які звинувачення.

«Він не є ідеальною людиною, проте він не злочинець», — стверджують його юристи в коментарі The Times.

Успішна карʼєра Шона Комбса сповнена скандалів та суперечок. Ми розповідаємо детальніше про репера, також відомого за іменем P Diddy, та все, що відбувалося до його вересневого арешту. 

Що відомо про P Diddy — репера та організатора «білих вечірок», якого масово звинувачують в сексуальному насильстві - Фото 1

Початок карʼєри, вечірки та заснування лейблу

Шон Комбс народився в Гарлемі та зростав у Маунт-Верноні штату Нью-Йорк.

Хлопець любив реп з дитинства, а зі вступом до Університету Говарда організовував пишні вечірки. Засновник лейблу Uptown Records Андре Гаррелл звернув на нього увагу та запросив на стажування в Нью-Йорк. Згодом Шон Комбс кинув університет і почав працювати з артистами.  

Після непорозумінь з Андре Гарреллом він заснував Bad Boy Records, де продовжив контракт з Notorious B.I.G. — артистом, два альбоми якого визначили тодішній хіп-хоп Нью-Йорку, повідомляє Vox. Згодом лейбл перетворився на багатомільйонний бізнес, а Шон Комбс продюсував знакових виконавців 1990-х років. 

1997 року Notorious B.I.G. застрелили в автомобілі, і P Diddy присвятив йому пісню I`ll Be Missing You, за яку отримав «Ґреммі».  

Як пише Vox, Шон Комбс одним із перших поєднав світ хіп-хопу, бізнесу та розкоші. Він заснував бренд чоловічого одягу Sean John та влаштовував знамениті «білі вечірки» в Гемптоні, які часто відвідували зірки — зокрема, Бейонсе, Періс Гілтон, Сара Джессіка Паркер, Леонардо Ді Капріо, Елтон Кутчер та Jay Z.

Що відомо про P Diddy — репера та організатора «білих вечірок», якого масово звинувачують в сексуальному насильстві - Фото 2

Шон Комбс досі відомий та багатий — минулої осені він разом з Наомі Кемпбелл та іншими знаменитостями відзначив день народження та випуск альбому, а ще задонатив мільйон доларів університету Говарда. 

Утім, до нещодавнього арешту він неодноразово потрапляв у скандали. 

Звинувачення P Diddy

1991 року Шон Комбс просував баскетбольний матч та концерт знаменитостей, де через штовханину загинуло 9 людей, а 29 отримало поранення. Після звинувачень справу врегулювали за 3,8 мільйона доларів, з яких P Diddy заплатив 750 тисяч доларів.

Пізніше Шона Комбса заарештували за підозрою нападу на керівника Interscope Records Стіва Стаута, а також звинуватили в злочинному зберіганні зброї та участі в стрілянині в мангеттенському клубі, який він відвідував з тодішньої дівчиною Дженніфер Лопес.

Що відомо про P Diddy — репера та організатора «білих вечірок», якого масово звинувачують в сексуальному насильстві - Фото 3

2019 року Джина Гюїн розповіла в інтервʼю, що її колишній хлопець Шон Комбс чинив до неї фізичне насильство. Він не відповів на її звинувачення, та й на слова дівчини тоді майже не звернули увагу.

Проте торік у листопаді проти Шона Комбса подала цивільний позов Касандра Вентура — співачка, яка впродовж 10 років зустрічалася з продюсером та співпрацювала з його лейблом. Вона звинуватила його в насильстві та зґвалтуванні, згадала про секс-вечірки з використанням наркотичних засобів, в яких він змушував брати участь жінок, та розповіла про постійні залякування — мовляв, будь-які свідчення проти нього чи спроби протистояти тільки зруйнують її карʼєру.

Шон Комбс знову заперечив заяви колишньої дівчини, і вони врегулювали справу за нерозголошену суму. 

Пізніше ім’я продюсера зʼявилося в інших звинуваченнях.  Здебільшого вони стосувалися насильства, примушення людей до сексу та накачування їх наркотичними засобами. 

Що відомо сьогодні 

17 вересня Шона Комбса заарештували. Прокуратура назвала його керівником злочинної організації, що змушувала жінок брати участь у наркотичних оргіях з чоловіками-повіями, повідомляє BBC.  Також його співробітники організовували вечірки з детально розробленими «сексуальними виставами», де вербували секс-працівнкиів та роздавали наркотики. Водночас Шон Комбс, як стверджують прокурори, використовував записи подій для шантажу жертв.

Адвокат P Diddy заперечує звинувачення, проте у випадку доведення провини музиканту загрожує позбавлення волі від 15 років до довічного увʼязнення. 

Ще понад 120 людей планують подати позови проти Шона Комбса, зазначають у Los Angeles Times. Адвокат потерпілих Тоні Базбі стверджує, що 25 людей були неповнолітніми на момент злочинів. Серед них — 9-річний хлопчик, якого зґвалтувала команда P Diddy під час прослуховування в Bad Boys Records. За словами адвоката, багато випадків насильства сталися під час «білих вечірок», також інколи потерпілим підмішували наркотики в напої. Тоні Базбі зазначає, що деякі особи, яких назвуть співучасниками злочинів, можуть шокувати суспільство.

Джерело матеріала
loader