10 фільмів, які варто передивитися цієї осені
10 фільмів, які варто передивитися цієї осені

10 фільмів, які варто передивитися цієї осені

Перші прохолодні дні вже огорнули наш календар, а це означає лише одне — час закутатись в теплу ковдру, заварити собі горнятко пряного чаю та увімкнути улюблений фільм із осінньою атмосферою.

Саме таку добірку фільмів ми зібрали для вас, аби зігріти ваші вечори теплом добрих кіноісторій.

«Мачуха», 1998

Stepmom

Ізабель, вільнодумний фотограф, закохується в Люка, успішного бізнесмена і розлученого батька двох дітей, Анни і Бена. Вирішивши мирно співіснувати заради дітей, Ізабель стикається з численними проблемами, намагаючись впоратися зі своєю роллю мачухи. Опинившись між ревнивою колишньою дружиною Джекі та відданістю дітей своїй матері, Ізабель намагається знайти своє місце в родині.

«Вам лист», 1998

You`ve got mail

10 фільмів, які варто передивитися цієї осені - Фото 1
Джо Фокс — власник корпоративної мережі книгарень, а Кетлін Келлі — пристрасна власниця маленької незалежної книгарні. Не підозрюючи про справжню ідентичність одне одного, вони випадково спілкуються в Інтернеті і розвивають тісний зв`язок, ділячись своїми думками та мріями. Коли їхній віртуальний зв`язок поглиблюється, вони стають довіреними особами одна одної, шукаючи розради та підтримки у складному світі. Однак у реальності їхні професійні життя стикаються, коли Джо відкриває нову мережу магазинів поруч з улюбленою книгарнею Кетлін, ставлячи під загрозу її виживання.

«Розумник Вілл Гантінґ», 1997

Good Will Hunting

10 фільмів, які варто передивитися цієї осені - Фото 2
Події розгортаються навколо молодого хлопця на ім`я Вілл Хантінг, який працює в Массачусетському технологічному інституті. Вілл має неабиякий математичний талант, який він здебільшого приховує. Одного разу він розв`язує надзвичайно складну математичну задачу, залишену на дошці професором Джеральдом Ламбо. Коли вчений дізнається про геніальність Вілла, він намагається допомогти йому повністю розкрити свій потенціал, закликаючи його до більш осмисленого життя. Однак складне минуле Вілла та емоційні бар`єри заважають йому прийняти зміни.

«Великий татко», 1999

Big Daddy

10 фільмів, які варто передивитися цієї осені - Фото 3
Санні Коуфакс звик жити, як доведеться. У нього немає планів на майбутнє і цілей в житті. Коли дівчина героя йде до іншого, він вирішує змінити своє життя. Саме в цей момент у найкращого друга виявляється дитина від випадкового зв`язку семирічної давності. Рятуючи приятеля, Санні на деякий час залишає хлопчика у себе. За рівнем розвитку опікун і його підопічний дуже близькі, тому проблем з адаптацією і спілкуванням у них не виникає. Але поступово Санні розуміє, що Джуліану потрібен позитивний приклад, яким йому доведеться стати.

«Черінг Кросс Роуд, 84», 1986

84, charing cross road

10 фільмів, які варто передивитися цієї осені - Фото 4

Елен Ханфф — американська письменниця, що захоплюється колекціонуванням старих книг. Вона переглядає оголошення про продаж старих видань і одного разу відгукується на оголошення про продаж раритетної книги в магазині, який знаходиться буквально за океаном, а саме в Лондоні. Так починається двадцятирічний діалог у листах між американкою та британцем, завідувачем книгарні.

«Осінь у Нью-Йорку», 2000

Autumn in New Yourk

Вілл Кін — ловелас і марнотратник життя Вілл Кін. Жінки для нього — це розвага, а розставання з ними — несерйозна і швидкоплинна пригода. Здавалося б, в його душі немає місця ні почуттю відповідальності, ні співчуття, ні любові. Але все змінюється, коли він зустрічає її. Шарлотта молода, чарівна і романтична. Зустріч з нею перевертає його життя, розділяючи його на `до` і `після`. Мабуть, вперше в житті, Вілл по-справжньому закохується. А тому надзвичайно тяжким ударом для нього виявляється новина про те, дівчина смертельно хвора і їхній любові залишилося так мало часу.

«Спілка мертвих поетів», 1989

Dead Poets Society 

10 фільмів, які варто передивитися цієї осені - Фото 5

Сюжет побудований навколо викладача літератури та словесності в одному з коледжів, особливістю якого є зайва консервативність. Новий учитель на ім`я Джон Кітінг відрізняється від своїх колег ексцентричністю, легкістю поведінки і новаторськими методами навчання, заснованими на імпровізації. Професор посвячує учнів в деяку таємницю, що пробуджує в них розвиток індивідуальності і бажання відстоювати власну думку.

«Коли Гаррі зустрів Саллі», 1989

When Harry Met Sally

10 фільмів, які варто передивитися цієї осені - Фото 6

Гаррі та Саллі завжди були пов`язані узами дружби та товариства. Вони ділилися шкільними спогадами, підтримували одне одного в буремні часи і були плечем, на яке можна спертися в пошуках кохання. Їхні стежки, хоч іноді й розходяться, але завжди переплітаються, дякуючи таємничим шляхам долі. Одне питання не дає спокою, завжди присутнє як тінь: чи можливо для них залишатися лише друзями?

«Усмішка Мони Лізи», 2003

Mona Lisa Smile

10 фільмів, які варто передивитися цієї осені - Фото 7

Викладачка з передовими, дуже вільними для свого часу поглядами на роль і місце жінки в суспільстві приходить на роботу в престижний, але дуже консервативний коледж для дівчат, де мірилом успіху, як і раніше, вважається вдале заміжжя. На подвір`ї 1953 рік. Кетрін Вотсон починає викладати історію мистецтв, але вчить своїх студентів вона не лише цьому. З великим ентузіазмом героїня починає надихати студенток на боротьбу за рівність статей. Проте подібна поведінка викладача викликає невдоволення з боку адміністрації, яка вимагає залишити такі промови та зосередитись виключно на роботі.

«Будинок біля озера», 2006

The Lake House

10 фільмів, які варто передивитися цієї осені - Фото 8

Кейт Форстер після розставання з хлопцем вирішує переїхати з орендованого будинку, щоб почати все з чистого аркуша, а заодно бути ближче до роботи. Вона залишає в поштовій скриньці лист для наступного мешканця, пояснюючи йому деякі нюанси. Цим наймачем виявляється Алекс Уайлер — самотній архітектор, батько якого і побудував цей прекрасний будинок зі скляними стінами. Він читає послання, але не може зрозуміти, чому описане там не збігається з дійсністю. Це спонукає Алекса написати відповідь. Через кілька днів листування герої розуміють, що живуть в різний час: він — в 2004 році, вона — в 2006. Ця дивовижна деталь не тільки не стає причиною переривання спілкування, а навпаки, підстьобує Кейт і Алекса до авантюр і підживлює бажання більше дізнатися один про одного.


Джерело матеріала