Як доглядати за обличчям восени: великий beauty-гід
Як доглядати за обличчям восени: великий beauty-гід

Як доглядати за обличчям восени: великий beauty-гід

Осінь — час переглянути режим догляду за шкірою. У прохолодні осінні дні наша шкіра піддається впливу багатьох агресивних факторів. Щоб допомогти їй адаптуватися до змін, слід підібрати догляд, який дасть їй максимум турботи. Що чекає на нашу шкіру в осінні дні та як підтримати її здоров’я, ексклюзивно для ELLE.UA розповіла косметологиня та методистка компанії BMED, сертифікована тренерка брендів Hydrafacial, iS Clinical, Colorescience та Circadia Наталі Добровольна.

Восени наша шкіра стикається з такими випробуваннями: 

Низькі температури та вітер

Осінній вітер сильно пошкоджує шкірний бар’єр, викликаючи почервоніння, подразнення і лущення шкіри.

Сухе повітря в приміщеннях

З початком опалювального сезону вологість повітря в приміщеннях знижується, що призводить до швидкої втрати вологи з поверхні шкіри. Це може спричинити сухість і зневоднення.

Зміни режиму догляду

Восени шкіра вимагає застосування більш щільних і насичених засобів. Легкі засоби з літа змінюються на продукти з більш густою текстурою.

Пігментація

Після сонячних літніх днів чимало людей скаржаться на пігментацію, що виникла внаслідок надмірного впливу ультрафіолетових променів.  Після літа багато людей страждають від появи пігментних плям через інтенсивну дію ультрафіолету.

Вплив сонячного світла

Восени сонячні промені так само впливають на нашу шкіру й можуть провокувати передчасне старіння та появу пігментації. Навіть у дощові дні важливо пам’ятати про SPF-захист, оскільки промені пробиваються крізь хмари. Зверніть увагу на засоби з широким спектром захисту, які допоможуть протистояти шкідливим променям у будь-яку погоду.

Перепади вологості

Постійні зміни погоди восени — дощі, вітер, сонячні дні — змушують шкіру швидко адаптуватися. Це може провокувати надмірну жирність шкіри в деякі дні й сухість в інші. Тому вам потрібен зволожувальний засіб, який допоможе підтримувати баланс шкіри й легше адаптуватися. 

Як доглядати за обличчям восени: великий beauty-гід - Фото 1

Осіння beauty-рутина: покрокова інструкція

Головне — очищення

Очищення шкіри — найголовніший і найперший крок будь-якого догляду за шкірою. Він лишається актуальним у будь-яку пору року, адже очищення запобігає появі акне, готує шкіру до наступних етапів догляду й робить їх більш ефективними.

Для очищення шкіри восени рекомендуємо Cleansing Complex iS Clinical. Це багатофункціональний гель, який підійде для всіх типів шкіри. Він глибоко й ефективно видаляє забруднення, пом’якшує шкіру та допомагає профілактувати появу акне. Це той засіб для вмивання, який обов’язково має з’явитися на вашій поличці.

Як доглядати за обличчям восени: великий beauty-гід - Фото 2

Живлення та зволоження — must have

Насичення вітамінами та поживними компонентами відновить шкіру після літа й підготує до протистояння осіннім викликам. Якщо ви регулярно користуєтеся кремами чи сироватками з насиченим поживним складом, ваша шкіра менше ризикує постраждати від осінніх негараздів.

Я також рекомендую сироватку Poly-Vitamin Serum iS Clinical. Цей засіб містить вітаміни А, В і Е, які підтримують здоров’я шкіри. Також сироватка підвищує тонус і еластичність шкіри, забезпечує потужне глибоке зволоження.

Як доглядати за обличчям восени: великий beauty-гід - Фото 3

Восени шкіра має швидше адаптуватися до постійних змін погоди — від сухої чи теплої до дощової й вітряної. Подібні перепади можуть провокувати надмірне вироблення себуму чи надмірну сухість. Тому важливо мати засіб, який підтримає баланс вологи в шкірі.

Ідеальне рішення — крем Moisturizing Complex iS Clinical. Він забезпечить глибоке зволоження шкіри, зміцнить її захисний бар’єр, зробить шкіру гладкою та м’якою. Цей крем підійде для шкіри всіх типів незалежно від віку.

Пам’ятайте про захист

Як і в інші пори року, восени наша шкіра потребує захисту від сонячних променів. Наша рекомендація — сонцезахисний крем Extreme Protect SPF 40 iS Clinical. Він забезпечує захист широкого спектра завдяки фізичним фільтрам і антиоксидантам у складі. Крім цього, крем містить поживні компоненти, які зволожують шкіру й зміцнюють її здоров’я. Ідеальний вибір для осінньої пори!

Як доглядати за обличчям восени: великий beauty-гід - Фото 4

Ще одне випробування для шкіри восени — холодні й сухі пориви вітру, які можуть спричиняти подразнення, почервоніння та сухість. Що ж допоможе в цьому випадку?

Відновлювальний бальзам Sheald Recovery Balm iS Clinical. Він забезпечить зволоження і захист шкіри в холодну та суху погоду, зменшить подразнення та дискомфорт, пом’якшить і заспокоїть чутливу шкіру.

Чим ще допомогти шкірі восени

Варто пам’ятати, що здоров’я шкіри потребує комплексного підходу. Тому не обійтися самими лише доглядовими засобами.

Щоб забезпечити повноцінну турботу про свою шкіру, дотримуйтеся ще кількох простих правил:

  1. Пийте достатню кількість води. Підтримка водного балансу в організмі сприяє покращенню й зволоженню шкіри;
  2. Застосовуйте маски. Восени зверніть увагу на маски з гіалуроновою кислотою, олією авокадо або ши, які наповнять шкіру вологою та поживними речовинами;
  3. Робіть пілінги. Цей час ідеальний для хімічних пілінгів. Вони видалять ороговілі клітини, оновлять шкіру та покращать її текстуру;
  4. Зволожуйте повітря в приміщенні. Сухе повітря в приміщенні через опалення може сильно сушити шкіру. Тому застосовуйте зволожувач повітря;
  5. Проводьте регулярний масаж обличчя. Такі процедури допоможуть покращити кровообіг, зменшити набряки та покращити загальний вигляд шкіри;
  6. Слідкуйте за харчуванням. Включіть до вашого раціону продукти, багаті на омега-3 жирні кислоти (риба, горіхи, насіння) для підтримки еластичності шкіри. Також додайте продукти з високим вмістом антиоксидантів — ягоди, зелень і фрукти.

Джерело матеріала
loader