В Абу-Дабі провели майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки
В Абу-Дабі провели майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки

В Абу-Дабі провели майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки

Українська жіноча ініціатива в ОАЕ (УЖІ) провела в Абу-Дабі майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки, присвячений Дню захисників і захисниць України, Дню українського козацтва та дню Покрови Пресвятої Богородиці.

Як передає Укрінформ, про це УЖІ повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

Зауважується, що усі ці свята об’єднує тема захисту України та її народу від ворогів й усілякого зла, вдячності й твердої віри в перемогу правди й добра.

В Абу-Дабі провели майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки - Фото 1

«Лялька-мотанка в нашій культурі – не просто іграшка: це також потужний символ захисту й добра, прадавній оберіг, який передавали з покоління в покоління. Особливо зараз, у складні часи, коли підтримка й духовна єдність набувають нового значення, ми звертаємось до наших традицій, щоб наповнити їх новим змістом і силою, зберегти нашу спадщину та дбайливо плекати знання про те, ким ми є», – йдеться в дописі.

В Абу-Дабі провели майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки - Фото 2

Створити власноруч свій символ захисту й підтримки, оберіг, в який вплетені добрі думки та заповітні бажання, зібралися українки, що мешкають у столиці ОАЕ. Під керівництвом майстринь УЖІ Юлії Левицької, Yulki Na, Марини Федяніної MariAnn Yevs на чолі з головною майстринею Лесею Коркішко учасниці майстер-класу не лише вчилися основним правилам створення мотанки, а й зробили невеличкий екскурс в історію української народної ляльки від прадавніх часів до сьогодення.

В Абу-Дабі провели майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки - Фото 3

«У процесі створення мотанок учасниці заходу мали багато простору для творчих пошуків та дизайнерських рішень. У підсумку кожна стала власницею неповторної ляльки, якою дійсно можна пишатися», – повідомили в організації.

Також цей майстер-клас мав на меті вшанувати пам’ять 123 українських митців, загиблих в результаті повномасштабної російської агресії, і наголосити на важливості збереження української культури, мистецтва, традицій, мови – усього, що формує українську ідентичність.

В Абу-Дабі провели майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки - Фото 4

Українська жіноча ініціатива висловила вдячність кожній учасниці за участь та атмосферу, а також кав’ярні «FEELS» (Mamsha, Al Saadiyat, Abu Dhabi) та особисто менеджерці Віті Фіненко за гостинність.

Нагадаємо, в Абу-Дабі 26 вересня відбувся Європейський день мов 2024, на якому посольство України в ОАЕ разом з Українською жіночою ініціативою, українськими суботніми школами «Софія» та «Дивосвіт», ансамблями «Коралі» та «Червона Калина» представили українську мову.

Фото: УЖІ



Джерело матеріала