Миколаїв запустив новий тролейбусний маршрут у віддалений район
Миколаїв запустив новий тролейбусний маршрут у віддалений район

Миколаїв запустив новий тролейбусний маршрут у віддалений район

Четвертого жовтня в Миколаєві запустили новий тролейбусний маршрут №10, який курсує за маршрутом «Залізничний вокзал – вулиця Айвазовського». Міський голова Олександр Сенкевич повідомив про перші рейси, що відправились у цей віддалений район міста. Запуск електротранспорту до Корабельного району планувався понад 30 років.

Маршрут тролейбуса пролягає через головні магістралі міста, такі як проспект Миру, вулиця Космонавтів та проспект Корабелів. Інтервал руху становить 30-35 хвилин.

Наразі на маршруті працюють шість тролейбусів марки PTS T12309 AKIA.

Тролейбус PTS-12 вироблявся компанією Харківською кампанією ТОВ «Політехносервіс» і вони мають автономного ходу до 20 км. Тролейбуси заряджаються під час руху через контактну мережу, не витрачаючи час на стоянку. На кінцевій станції «Миколаїв-пасажирський» вони змінюють маршрут на №2 (Залізничний вокзал – мікрорайон Намив), продовжуючи перевозити пасажирів.

У майбутньому планується встановлення зарядної станції на кінцевій зупинці.

Завдяки фінансовій підтримці Данії, місто отримало 31 новий тролейбус, і ведуться перемовини про закупівлю ще дев’яти автономних тролейбусів, що збільшить їх кількість до 40.

Проїзд можна оплатити готівкою або QR-кодом. Кожен тролейбус оснащений датчиками пасажиропотоку для оптимізації маршруту.

Також зараз графік тролейбусів підлаштовано під прибуття потягу «Київ — Миколаїв». Тролейбус відправляється з вокзалу о 06:39, зручний для тих, хто прибуває о 06:20. Вечірній рейс о 20:49 також дозволяє дістатися до вокзалу перед відправленням потягу «Миколаїв — Київ» о 21:46.

Розклад діє лише у будні дні, у вихідні є зміни.

  • #Громадський транспорт
  • #Миколаїв
  • #Транспорт

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Джерело матеріала