Точицький назвав три основні завдання, навколо яких концентрується МКСК
Точицький назвав три основні завдання, навколо яких концентрується МКСК

Точицький назвав три основні завдання, навколо яких концентрується МКСК

Міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький окреслив три основні елементи, навколо яких зараз концентрується міністерство.

Про це Точицький сказав під час форуму «Культнаступ», передає кореспондент Укрінформу.

«Є три основні елементи, навколо чого ми зараз концентруємося. Завдання №1 – це дійсно збереження того, що є українською спадщиною, серед цього і українська мова. І все це є частиною питання національної безпеки, тому що національна безпека – це не лише територія, це не лише приміщення, це наша спадщина, тому що спадщина та ідентичність – це те, що століттями намагається знищити агресор», - сказав міністр.

Другим елементом, за його словами, є повернення української ідентичності в європейський простір, який створювала в тому числі багатонаціональна нація - Україна.

«І третій елемент: після повноцінного збереження, введення у європейський простір і повернення імен тих, хто творили ідентичність не лише українську, а й європейську, створити продукти, які будуть цікавими і органічно поєднані з цією європейською культурою", - сказав Точицький.

Читайте також: Точицький і Епіфаній обговорили протидію поширенню ідей «руского міра»

Він додав, що для реалізації цих елементів необхідно розробити не одну стратегію.

"Що стосується культури, як такої, то важливо їй не заважати, тому що Україна, навіть в самі важкі часи, коли нас гнобили, забороняли, висилали сотнями тисяч на Сибір, ми всеодно зберігали навіть там свою ідентичність, докладали зусиль, щоб зберігати свою культуру", - сказав Точицький.

Він зазначив, що важливо зламати ті шаблони, які були нав'язані в радянські часи, коли талановитим людям не давали можливості творити.

За словами міністра, необхідно створити передумови для того, щоб українське мистецтво у важкий період могло не лише розвиватися, а й бути продемонстрованим у світі.

Як повідомляв Укрінформ, міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький визначив завдання для Молодіжної ради при МКСК.

Фото: Культнаступ



Джерело матеріала
loader