У Києві покажуть роботи найкращих фотографів світу на виставці World Press Photo 2024
У Києві покажуть роботи найкращих фотографів світу на виставці World Press Photo 2024

У Києві покажуть роботи найкращих фотографів світу на виставці World Press Photo 2024

25 жовтня по 17 листопада у Довженко-центрі відбудеться виставка переможців фотоконкурсу World Press Photo 2024. Вона представить роботи найкращих фотографів світу: 129 фотографій, які документують війну, протести, міграційні й кліматичні кризи та інші важливі події 2023 року. Фіналістів обирали з понад 61 тисячі робіт. Нагадуємо, що однієї з переможниць конкурсу є українська фотографка World Press Photo 2024 Юлія Кочетова з проєктом "Війна це особисте".

У Києві покажуть роботи найкращих фотографів світу на виставці World Press Photo 2024 - Фото 1
Авторка фото – Arlette Bashizi

Цьогорічним переможцем конкурсу World Press Photo 2024 у категорії "Світлина року" став фотограф Мохаммед Салем з кадром "Палестинська жінка обіймає тіло загиблої племінниці", зробленою в Секторі Гази. А фіналістами європейського регіону стали дві серії з України — проєкт Йоганни Марії Фріц "Гребля Каховської ГЕС: повінь у зоні бойових дій", зроблених під час евакуації цивільних під час повені, а також вже згаданий проєкт "Війна це особисте" української фотографки Юлії Кочетової, у якому переплітаються фотографія поезія, відеокліпи та музика.

Авторка фото – Юлія Кочетова

"Наш конкурс – це можливість віддати належне роботі фотожурналістів і документальних фотографів усього світу, зробленій із мужністю, інтелектом і винахідливістю, та підкреслити важливість історій, які вони розповідають, часто в неймовірних обставинах" – говорить Фіона Шилдс, керівниця відділу фотографії The Guardian та голова глобального журі конкурсу World Press Photo 2024.

У Києві покажуть роботи найкращих фотографів світу на виставці World Press Photo 2024 - Фото 2
Авторка фото – Йоганна Марія Фріц

Організаторами виставками в Україні є фотофестиваль Odesa Photo Days Festival. Виставка World Press Photo відкриється 24 жовтня в Музеї кіно Довженко-Центру і триватиме до 17 листопада.



Джерело матеріала
loader