В Києві встановили мініскульптуру київської перепічки
В Києві встановили мініскульптуру київської перепічки

В Києві встановили мініскульптуру київської перепічки

Легендарна київська перепічка стала ювілейною 45-ю мініскульптурою культурно-історичного проєкту «Шукай!» Юлії Бевзенко, який розповідає історії Києва через бронзові скульптурки.

Перепічка — славетна сосиска в тісті, найдавніший київський стрітфуд — продається понад 38 років й входить у всі можливі путівники для гостей Києва. У черзі на Богдана Хмельницького, 3, стояв чи не кожен киянин. Віконечко, черга біля нього, рука, яка видає перепічку, — символи того, що все буде добре, що Київ живе! Саме цьому й присвячена мініскульптура — перепічка в руці, яку автори зробили завжди теплою завдяки вбудованому нагрівнику.

«„Коли буде скульптурка перепічки?“» — питання, яке мені ставили найчастіше з відкриття проєкту «Шукай!», — розповідає менеджерка Києва та авторка проєкту Юлія Бевзенко. — Я їла її, коли ще дитиною приїхала в Київ і коли навчалася в театральному, їла з друзями та навіть з кухарем ресторану NOMA, коли презентувала Київ. І головне — майже така сама історія пов’язує сосиску в тісті з мільйонами киян. Я вдячна „Перепічці“ за те, що цей досвід у кожного з нас був, є і буде».

Антон Грищенко, директор ТОВ «Українська перепічка»: «Скульптурка — наш перший вихід у публічну площину з моменту відкриття у 1986 році, і ми раді, що це сталося саме в такому культурному проєкті, де ми виступили меценатами».

Відшукати мініскульптуру «Київська перепічка» можна на Богдана Хмельницького, 3, справа біля вікна. Доторкніться до скульптури, адже вона тепла, як справжня перепічка. 

_____________
Проєкт «Шукай!» – це культурно-історичний проєкт, який розповідає історії Києва через бронзові мініскульптури. Наразі скульптур уже 45 і регулярно відкриваються нові.


    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Джерело матеріала
    loader