Японське архітектурне бюро ремонтує закинуті квартири — безкоштовно для власників
Японське архітектурне бюро ремонтує закинуті квартири — безкоштовно для власників

Японське архітектурне бюро ремонтує закинуті квартири — безкоштовно для власників

Японське архітектурне бюро Roovice спроєктувало та реалізувало інтер’єр квартири в житловому будинку в гірській місцевості Камакура, повідомляє ArchDaily.

Проєкт здійснили у межах ініціативи архітекторів щодо ремонту старих і закинутих помешкань. Власник нічого не сплачує за ремонт, натомість бюро потім здає квартири у суборенду.

Цією ініціативою прагнуть зменшити кількість акія — порожнього житла. В Японії це явище з роками лише посилюється, наразі у країні налічується понад 10 мільйонів закинутих помешкань. Чому так вібувається, читайте у цьому матеріалі.

Початково приміщення площею 102 квадратних метри мало інше планування. Дві з кімнат об’єднали в одну вітальню. Також є кухня, вітальня, спальня та ще одна кімната з полицями, яку можна використовувати як домашній кабінет або місце для зберігання.

У процесі ремонту було знято все покриття зі стін, підлоги та стелі. Оголені поверхні частково так і лишили. У подальшому дизайні спиралися на кольори та текстури, які виявилися під оздобленням.

Оскільки житловий комплекс називається «Зелені схили», то в одній із зон у квартирі, у кухні, вирішили зробити акцент на спокійному відтінку блакитно-зеленого.

Кухонні шафи робили на замовлення з дерева диптерокарпа, столешня — з неіржавної сталі.

Підлогу кухні та коридору виклали сірою плиткою. Багато дрібних точок світла, закріплених на рейках, забезпечує гнучкість у виборі освітлення.

Суворість бетонних стін і наливної підлоги збалансували теплом дерев’яних меблів вітальні та килимів.



Торік архітектори Roovice перекланували та відремонтували 50-річний двоповерховий будинок площею 113 квадратних метрів у токійському районі Мінато.

Власник, рієлтор, довгий час здавав приміщення в оренду, а після виїзду останніх мешканців вирішив знести будинок і збудувати щось інше. Однак демонтаж у Японії коштує надто дорого, тож будинок зрештою вирішили модернізувати, щоб продовжувати здавати в оренду.


Ще один проєкт модернізації старої квартири, який втілили Roovice, — 55-річна квартира площею 106 квадратних метрів у місті Хаяма. Власники просили зробити приміщення світлим і легким у догляді.

  • #інтер'єр
  • #дизайн інтер'єру
  • #Квартира
  • #Японія

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Джерело матеріала
loader