Під завалами Академії Бойчука в Києві пів року лишаються твори мистецтва
Під завалами Академії Бойчука в Києві пів року лишаються твори мистецтва

Під завалами Академії Бойчука в Києві пів року лишаються твори мистецтва

Під завалами Академії Бойчука в Києві пів року лишаються твори мистецтва - Фото 1

Під завалами Академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука, куди 25 березня влучив уламок російської ракети, досі лишаються приблизно 100 одиниць творів із колекції, повідомляє креативна директорка Українського інституту Тетяна Філевська.

Наразі потрібен дозвіл ДСНС на розбір руїн, які лишаються нерозібраними більш як шість місяців. Під особливою загрозою — твори на папері та текстильні роботи.

«Це найкращі роботи студентів та викладачів за останні десятиліття. Також є роботи учнів бойчукістів. Понад пів року ця колекція, що дивом вціліла після падіння російського циркона, заблокована, і адміністрації не дають дозволу забрати роботи, адже відповідні служби мають безпечно розібрати руїни», — пише вона.

«Тим часом дощ, вітер, спека, перепади температури, а скоро уже сніг та мороз руйнують нашу спадщину. Цього разу українське мистецтво гине через бюрократію та бездіяльність держструктур», — додає Філевська.


Академія збирає гроші на відновлювальні роботи.

Під час березневої атаки було, зокрема, знищено музей Михайла Бойчука. «Є великі втрати в кераміці, в металі, у ткацьких виробах, у вишивці, в художніх полотнах, в сценічних костюмах», — розповідала методистка художнього салону Аліна Банкова.

  • #мистецтво

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Джерело матеріала
loader