Які продукти найбільш корисні для росту і краси волосся
Які продукти найбільш корисні для росту і краси волосся

Які продукти найбільш корисні для росту і краси волосся

Генетика, вік, стрес і дієта — ось кілька з десятків чинників, які впливають на ріст волосся. Хоча змінити багато з цих чинників складно (або навіть неможливо), ви можете змінити своє харчування, обираючи найкращі продукти для здоров`я волосся, — і вже за якийсь час ваші локони стануть помітно довшими та густішими.

Як збалансувати раціон таким чином, щоб покращити стан волосся, ексклюзивно для ELLE.UA розповіла спеціалістка з реабілітації волосся та шкіри голови з 17-річним стажем, засновниця центру Sedletskaya Studio Юлія Седлецька.

Для нашого волосся дуже корисні такі вітаміни

«Зірка» серед антиоксидантів вітамін С допомагає засвоюватися залізу, який дуже важливий для правильного росту волосся. Натуральний вітамін С шукаємо в малині та полуниці, а також манго і папаї.

Вітамін К доброчинно впливає на водний баланс і нервову систему (звісно, всі ви чули, що від стресу випадає волосся). Знаходимо цей вітамін у кавунах, авокадо і бананах.

Залізо (якщо говорити про рослинні джерела) — отримуємо з інжиру та чорносливу.

Також для повноцінного росту волосся нам необхідна зелень і зелені листові овочі. Намагайтеся вживати до восьми порцій на день (орієнтуйтеся на те, що одна порція — це приблизно як ваш кулак). Таким чином ви піклуватиметеся про свій ШКТ, що, своєю чергою, дуже цілюще впливатиме на густоту вашого волосся.

«Нежирний білок, рослинна їжа з великою кількістю хрестоцвітої зелені та корисні жири, що містяться в горіхах і авокадо, найкраще підходять для здоров`я всіх органів, включно з волоссям, шкірою і нігтями. Зосередження уваги на цих поживних речовинах дає змогу тримати під контролем прозапальні гормони, такі як кортизол, оптимізуючи здоров`я всього організму», — додає доктор медицини, доцент кафедри дерматології Єльської школи медицини Мона Гохара.

Які поживні речовини потрібні для здоров`я волосся

Для підтримання здоров`я волосся шукайте продукти, багаті на «жиророзчинні вітаміни, вітаміни комплексу В, омега-3 жирні кислоти та залізо», — каже дієтологиня і ведуча подкасту про жіноче здоров`я Flourish Heights Валері Агеман. Включення цих поживних речовин до раціону в деяких випадках може поліпшити симптоми випадіння волосся, йдеться в огляді досліджень, опублікованому в журналі Dermatology and Therapy.


Джерело матеріала
loader