«Хроніки Сили»: Алан Бадоєв та Ольга Навроцька створили перший український фентезі-всесвіт
«Хроніки Сили»: Алан Бадоєв та Ольга Навроцька створили перший український фентезі-всесвіт

«Хроніки Сили»: Алан Бадоєв та Ольга Навроцька створили перший український фентезі-всесвіт

Відомий режисер Алан Бадоєв та дизайнер Ольга Навроцька представили масштабний мультимедійний проект "Хроніки Сили", який поєднує історію, міфологію та сучасні елементи фентезі.

Робота над проектом розпочалася у травні 2022 року, у важкі часи для України. Однак навіть у цей період творчий дует знайшов спосіб поєднати зусилля та залучити до роботи істориків, міфологів, художників, композиторів та інших фахівців.

За словами творців проекту, вони взяли найцікавіше з української міфології та історії, перетворивши на незвичайний, автохтонний всесвіт, який розкриє, в чому полягає і звідки наша українська сила.

«Ми прагнемо відродити для українців пам'ять про наше коріння і створити новітні легенди, які даватимуть Силу всім наступним поколінням і зачарують світ», — зазначили Алан Бадоєв та Ольга Навроцька.

Головними персонажами цього проекту стали відомі історичні особи та міфологічні герої: перший козак-характерник Хорт, княгиня Ольга, бог грому та військової перемоги Перун, скіфська цариця амазонок Табіті, богиня смерті та рівноваги Марена.

  • «Хроніки Сили»: Алан Бадоєв та Ольга Навроцька створили перший український фентезі-всесвіт - Фото 1
  • «Хроніки Сили»: Алан Бадоєв та Ольга Навроцька створили перший український фентезі-всесвіт - Фото 2

Кожен із них втілює ту чи іншу межу української ідентичності, яка формувалася століттями, та закликає до згуртованості та мужності у найскладніші часи.

Першим кроком у цьому масштабному проекті стала "Молитва Сили" – потужний візуальний маніфест, який поєднує всіх українців. Музику до "Молитки Сили" написав відомий український співак Макс Барських.

«Хроніки Сили»: Алан Бадоєв та Ольга Навроцька створили перший український фентезі-всесвіт - Фото 3

У майбутньому творці планують розширити цей всесвіт, створюючи комікси, художні книги, анімаційні та художні серіали, а також рольову комп'ютерну гру. Це спроба зміцнити міцний зв'язок між минулим, сьогоденням та майбутнім, створюючи нові легенди, які підтримуватимуть українців у скрутні часи.

«Ми прагнемо відродити для українців пам'ять про наше коріння і створити новітні легенди, які даватимуть Силу всім наступним поколінням і зачарують світ», - зазначають творці проекту Алан Бадоєв та Ольга Навроцька.

Джерело матеріала
loader