В Познані з’являється все більше зелені замість бруківки
В Познані з’являється все більше зелені замість бруківки

В Познані з’являється все більше зелені замість бруківки

За останні роки нові рослини в польському місті Познань з’явилися на площі понад 26 тисяч квадратних метрів. На реалізацію ініціативи місто отримало 24 мільйони злотих (5,6 мільйона євро) від ЄС.

Познанське міське управління автомобільних доріг вже багато років працює над озелененням міста, зосереджуючись на густо забудованих районах. Нові зелені зони створюються на територіях, які не використовуються пішоходами та водіями, як-от широкі тротуари або невикористовувані ділянки дороги. Прикладом є парк на перетині вулиць Kassyusza та Galla Anonima.

Також на перехресті вулиць Сєнкєвіча, Гайової та Кохановського на Єжиці планують звузити дорогу та перетворити понад 100 квадратних метрів асфальтованої площі на зелений сквер.

Тут висадять три платани, 300 кущів, 400 декоративних трав і майже 2000 цибулинних рослин. Такі зміни впроваджуються в багатьох районах міста, особливо в густо забудованих зонах, таких як Старе місто, Єжице, Вілда, Лазар та Шрудка.

Завдяки цим заходам покращується безпека на дорогах, мікроклімат вулиць та естетичний вигляд міста.

Ще 14 мільйонів злотих надійшли з програми ЄС, що підтримує екологічні проєкти. За ці кошти будуть створені нові зони відпочинку та озеленені території, наприклад, на площі між сквером Праведників народів світу і парком святого Яна Павла II, де з’являться зелені коридори та системи збору дощової води.

Нагадаємо, що у польському місті Гданськ завершують відновлення історичної будівлі ХІХ століття.

  • #Архітектура
  • #Познань
  • #Польща

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Джерело матеріала
loader