Забудовник виграв суд у справі про незаконне будівництво у Львові
Забудовник виграв суд у справі про незаконне будівництво у Львові

Забудовник виграв суд у справі про незаконне будівництво у Львові

Львівський забудовник отримав позитивне рішення у справі будівництва 25-поверхової будівлі на вулиці Липинського у Львові.

Так Київський адміністративний суд у закритому режимі скасував історико-архітектурний опорний план Львова, і дозволив компанії «НЬЮ-ТРЕЙДІНГ ЛЬВІВ» отримати рішення на свою користь.

Львівська міська рада вже подала апеляцію, і 14 жовтня справу розгляне Шостий апеляційний адміністративний суд у Києві. Судове засідання також планують провести без залучення представників міської ради, що викликає занепокоєння. Міський голова Львова Андрій Садовий підкреслює, що йдеться про об’єкти, які є частиною спадщини ЮНЕСКО і тому закрите засідання є неприпустимим у данній ситуації.

Варто зазначити, що скасований Історико-архітектурний опорний план — це основний документ для регулювання будівництва в історичних зонах міста, що охороняються ЮНЕСКО.

Міністерство культури та інформаційної політики України затвердило історико-архітектурний опорний план Львова 22 січня 2024 року. Цей документ є стратегічним для збереження культурної та історичної спадщини міста. За цим планом будь-яке будівництво, реконструкція або реставрація в межах історичного ареалу Львова потребуватимуть додаткового погодження з Міністерством культури. Погодження цього плану тривало декілька років через бюрократичні процедури та законодавчі зміни, які відбулися в 2022 році.

  • #Архітектура
  • #забудова
  • #Львів

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Джерело матеріала