Колекцію творів Марії Примаченко показали на виставці у Литві
Колекцію творів Марії Примаченко показали на виставці у Литві

Колекцію творів Марії Примаченко показали на виставці у Литві

У Художньому музеї Вітаутаса Касюліса у Вільнюсі відбулось відкриття виставки «Дарую тобі сонячне мистецтво» з колекції творів української художниці Марії Примаченко.

Про це повідомляє посольство України в Литві на сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

Виставка проходить під патронатом міністра культури та стратегічних комунікацій України Миколи Точицького та міністра культури Литви Сімонаса Кайріса.

У заході взяли участь директор Литовського Національного художнього музею Арунас Гялунас, директор Запорізького художнього музею Інга Янкович, директор Львівської національної галереї мистецтв ім. Б.Возницького Тарас Возняк, директор Художнього музею ім. В.Касюлія Ілона Мазекєвіч, посол України у Литві Петро Бешта, почесний консул Литовської Республіки в Луганській області Робертас Габулас, представники громади українців у Вільнюсі, литовської громадськості, учні та педагоги Міжнародної української школи Литви та громадяни України, які тимчасово перебувають на території цієї країни.

Колекцію творів Марії Примаченко показали на виставці у Литві - Фото 1

Виставка триватиме до 2 березня 2025 року та проходить за адресою Vytauto Kasiulio dailės muziejus, A. Goštauto g. 1, Vilnius.

Колекцію творів Марії Примаченко показали на виставці у Литві - Фото 2
Колекцію творів Марії Примаченко показали на виставці у Литві - Фото 3

Як повідомляв Укрінформ, у квітні в Парламентській асамблеї Ради Європи була представлена виставка робіт Марії Примаченко. 

Фото: Gintarės Grigėnaitės / LNDM



Джерело матеріала
loader