Дивимося перший трейлер байопіку про Казимира Малевича з Віталієм Ажновим у головній ролі
Дивимося перший трейлер байопіку про Казимира Малевича з Віталієм Ажновим у головній ролі

Дивимося перший трейлер байопіку про Казимира Малевича з Віталієм Ажновим у головній ролі

Вийшов перший трейлер фільму «Малевич» — українсько-сербсько-італійсько-швейцарської копродукції, що розповідає про яскраві сторінки із життя відомого зачинателя супрематизму Казимира Малевича. 

У кінострічці йдеться про творчість авангардиста та уродженця Києва від знаменитої виставки «0,10» до роботи в Художньому інституті, де 53-річний художник наважився відобразити Голодомор, який бачив на власні очі під час експедицій до українського села.

Знімання фільму відбувалися під час повномасштабного вторгнення. «Малевич» не має чіткої, хронологічної структури. Стрічка складається з декількох частин ― «квадратів», кожен із яких описує важливий період із життя митця: з історій та епізодів, переплетених часом. Цей прийом ― відсилання до екстраординарного стилю творчості Казимира Малевича, його прагнення втекти від режиму, що обмежує світогляд та навʼязує застарілі догми.

Кінострічка обрамлена канвою сучасної боротьби за національну ідентичність в російсько-українській війні, що розпочалася у 2014 році. У цьому полягає одна з головних ідей фільму ― змінюються часи та політичні диктатори, проте незмінними є імперіалістські спроби Росії приборкати прагнення українців до свободи.

Дивимося перший трейлер байопіку про Казимира Малевича з Віталієм Ажновим у головній ролі - Фото 1

Казимира Малевича у фільмі зіграв Віталій Ажнов. У головних ролях кінострічки — Христина Корчинська, Марина Кошкіна та Олександр Новіков. Також у стрічці зіграли Олексій Горбунов, Ірма Вітовська-Ванца, Олександр Рудинський, Марія Рудинська, Наталія Васько, Ніна Ніжерадзе, Віктор Сарайкін та Сергій Смеян.

Ідея фільму належить Анні Паленчук — у команді з режисерко стрічки Дарією Онищенко  вона підготувала сценарій.  

Креативною продюсеркою «Малевича» стала українська мистецтвознавиця Тетяна Філевська. Водночас продюсерки фільму — Марі Каель, Анна Паленчук та Дарія Онищенко. Серед копродюсерів ― представники Сербії, Італії та Швейцарії. 

Українська фестивальна премʼєра стрічки відбудеться 1 листопада в межах Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість». Широкий прокат байопіку заплановано на весну 2025 року. 


Джерело матеріала
loader