Український піаніст Ботвінов отримав престижну нагороду Французького товариства мистецтв
Український піаніст Ботвінов отримав престижну нагороду Французького товариства мистецтв

Український піаніст Ботвінов отримав престижну нагороду Французького товариства мистецтв

Про це повідомляє Kyiv Post.

Уродженець Одеси, український піаніст-віртуоз Олексій Ботвінов отримав Платинову медаль Французького академічного товариства мистецтв, наук і літератури за видатні заслуги в мистецтві як піаніст та засновник і президент фестивалю "Одеська класика".

Цьогоріч товариство визначило сімох лауреатів Платинової медалі. Це найвищий рівень нагород серед 250 переможців в інших категоріях.

Церемонія відбулася в Парижі 6 жовтня.  Під час церемонії Ботвінов зіграв твори Шопена та Рахманінова для понад 600 осіб.

Український піаніст Ботвінов отримав престижну нагороду Французького товариства мистецтв - Фото 1

Фото: facebook Олексія Ботвінова

"Коли я йшов на сцену, щоб отримати свою нагороду, у Золотому оперному театрі грали український гімн. Для мене це був дуже зворушливий і емоційний момент. Тому що протягом останніх двох з половиною років кожен мій концерт або концерт фестивалю "Одеська класика" є не лише мистецькою подією, а й сильним посланням підтримки України в нашій боротьбі в цій жахливій війні", - прокоментував маестро.

Український піаніст Ботвінов отримав престижну нагороду Французького товариства мистецтв - Фото 2

Фото: facebook Олексія Ботвінова

Ботвінов є єдиним піаністом у світі, який понад 300 разів виконував на сцені шедевр Баха "Гольдбергівські варіації".

Коли розпочалося широкомасштабне вторгнення Росії в Україну, Ботвінов опинився за кордоном. Відтоді він збирає кошти на своїх концертах та намагається привертати увагу до війни в Україні.

Його фестиваль класичної музики в Одесі був збережений у новому форматі, з концертами, що відбувалися в різних європейських столицях. Маестро є одним із провідних світових спеціалістів з творчості Рахманінова.

Український піаніст Ботвінов отримав престижну нагороду Французького товариства мистецтв - Фото 3

Фото: facebook Олексія Ботвінова

Французьке академічне товариство мистецтв, наук і літератури було засноване у 1915 році. Щороку воно відзначає лауреатів нагородами за заслуги в різних гуманітарних галузях. Свого часу нагороди отримали Олів'є Мессіан, Альберт Швейцер, Єгуді Менухін, Жан Поль Бельмондо, Роберт Хоссейн, Тібор Варга та Жак-Ів Кусто.
 



Джерело матеріала