Два ресторани Києва пригощатимуть кабачковою ікрою з розмінованих полів
Два ресторани Києва пригощатимуть кабачковою ікрою з розмінованих полів

Два ресторани Києва пригощатимуть кабачковою ікрою з розмінованих полів

До п’ятого листопада два ресторани Києва пропонуватимуть кабачкову ікру з розмінованих полів, повідомляє Програма розвитку ООН в Україні.

Проєкт Soul of Soil — спільна ініціатива ПРООН, міністерки економіки Юлії Свириденко, соціального проєкту «Моїм.Рідним» та шефкухарки Ольги Мартиновської. Він покликаний привернути увагу до забруднення території України мінами.

Автори проєкту підготували подарункові набори зі слоїком овочевої закуски, приготованої з продуктів, вирощених на розмінованих землях, а також із лляними серветками з колоском пшениці, вишитим учасницями «Моїм.Рідним».

Кабачкову ікру подаватимуть як комплімент у двох київських ресторанах: «Бути Sofie» на вулиці Володимирській 24 та Odesa на Великій Васильківській 114.


Нині потенційно замінованими вважаються 754 тисячі гектарів землі Миколаївщині. Кожен гектар дає в середньому чотири тонни зерна. Тобто якби ці території не були заміновані, Україна могла б виробити додатково майже три мільярди хлібин.

  • #міни
  • #Розмінування

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Джерело матеріала