В Європі спотерігається найбільше за два роки падіння продажів автомобілів
В Європі спотерігається найбільше за два роки падіння продажів автомобілів

В Європі спотерігається найбільше за два роки падіння продажів автомобілів

Продажі автомобілів у Європі впали вперше за два роки на тлі стагнації економіки регіону. У вересні зареєстрували на 4,2% менше нових автомобілів порівняно з минулим роком — 1,12 мільйона штук, повідомляє Bloomberg із посиланням на Європейську асоціацію автовиробників.

Одне з найбільших падінь продемонструвала компанія Stellantis NV, що володіє брендами Fiat і Peugeot, — на 26%.

«Позитивного імпульсу до кінця року не спостерігається — слабшає економіка, утримується значна геополітична напруга», — коментує Константін Галл із консалтингової організації EY (Ernst & Young).

Продажів електромобілів виявилося недостатньо, щоб компенсувати загальне падіння. Зокрема, у Великій Британії, продажі електрокарів підскочили на 24%, — завдяки великим знижкам, що роблять автовиробники у пробах виконати урядовий мандат із продажу транспортних засобів з нульовим рівнем викидів. У Німеччині, де також обговорюють нові стимули, продаж електромобілів зріс на 8,7%.

Водночас із початку року продаж електромобілів у Європі знизився на 2,6%. При цьому найближчими тижнями набуде чинності 45-відсоткове мито на китайські електричні автівки.


Найбільші європейські автовиробники зараз намагаються пожвавити продажі електромобілів за допомогою дешевших моделей. Renault презентувала новий R5 вартістю 25 тисяч євро, а Stellantis почала продавати міський автомобіль Citroën ë-C3 за 23,3 тисячі євро.

Найбільший автовиробник регіону, Volkswagen AG, розглядає можливість закриття заводів у Німеччині.

  • #Автомобіль
  • #Економіка

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Джерело матеріала
loader