Еротичну мелодраму Бернардо Бертолуччі «Мрійники» покажуть на великих екранах
Еротичну мелодраму Бернардо Бертолуччі «Мрійники» покажуть на великих екранах

Еротичну мелодраму Бернардо Бертолуччі «Мрійники» покажуть на великих екранах

Від володаря двох «Оскарів»: один із найсексуальніших фільмів 21 століття за версією видання IndieWire.

З 21 листопада в обраних кінотеатрах можна буде побачити еротичну мелодраму «Мрійники» (2003) режисера Бернардо Бертолуччі. Ці покази відбудуться в межах ретроспективної серії від кінокомпанії «Артхаус Трафік».

Прокат стрічки обмежений — подивитися її можна буде лише в обраних кінотеатрах у короткий проміжок часу. Розклад незабаром з’явиться на сторінці фільму.

Представлено український тизер фільму.

Події фільму розгортаються у Парижі 1968 року. Американський студент за обміном опиняється у вирі студентської революції — культової події для цілого покоління. Познайомившись із двома молодими парижанами — братом і сестрою — хлопець занурюється в богемне життя і поселяється у своїх нових друзів. Поки вуличні протести сягають своєї кульмінації, справжня сексуальна революція відбувається у їхній квартирі.

Бернардо Бертолуччі, володар двох Премій «Оскар» і двох «Золотих глобусів», вважається одним із найвизначніших італійських кінорежисерів. Він відомий за такими стрічками як «Останній імператор», «Конформіст», «Останнє танго в Парижі», а також як співавтор культового вестерну «Одного разу на Дикому Заході».

Фільм став дебютом для володарки Премії BAFTA, акторки Єви Ґрін («Три мушкетери: Міледі», «Дім дивних дітей міс Сапсан»). Також у фільмі зіграли Майкл Пітт («Підпільна імперія», «Я — початок») і дворазовий лауреат Премії «Сезар» Луї Ґаррель («Офіцер і шпигун», «Маленькі жінки»).

Світова прем’єра «Мрійників» відбулася на Венеційському міжнародному кінофестивалі 2003 року. Фільм отримав номінацію на премію «Ґоя» за найкращий європейський фільм, а також номінації на «Срібну стрічку» Національного синдикату кіножурналістів Італії за найкращі режисуру, роботу постановника та монтаж.

Стрічка входить до списку «Найсексуальніших фільмів 21 століття» за версією IndieWire. На IMDb її рейтинг становить 7.1 з 10, а на Letterboxd — 3.6 з 5.

Times характеризує фільм як такий, де «багато сексу та повної оголеності, але насправді це фільм про п’янкий шарм кінематографа та його здатність притупляти чутливість». The New York Times називає його «палкою романтичною піснею про секс, кіно та дух 60-х», а Time Out описує як «справжню насолоду».

Саундтрек фільму включає пісні легендарних виконавців: Джимі Гендрікса, Боба Ділана, Дженіс Джоплін, The Doors, Едіт Піаф і Франсуази Арді.

Стрічка «Мрійники» вийде в кінопрокат у межах осіннього сезону ретроспективної серії від «Артхаус Трафік». У жовтні в межах проєкту показують відреставровану версію стрічки «Колір граната» Сергія Параджанова. Раніше кінокомпанія вже демонструвала на великих екранах такі класичні фільми як «Загублене шосе», «Виживуть лише коханці», «Пролітаючи над гніздом зозулі», «Чунцінський експрес», «Піаніст», «8 жінок» та багато інших.

Джерело матеріала
loader