Секрети приготування смачного бургера в домашніх умовах
Секрети приготування смачного бургера в домашніх умовах

Секрети приготування смачного бургера в домашніх умовах

Бургер
Бургер

Ви теж вважаєте бургер звичайною фастфудівською стравою? Проте бургери давно вийшла за межі вуличної їжі. Ну хіба може вишукана страва, яка складається з рубаної високоякісної яловичини, свіжоспеченої булочки бріош, найсвіжішої салатної зелені та фірмового соусу, бути фаст-фудом? Бажаєте скуштувати оригінальний бургер з крафтовою яловичиною, ніжною курчатиною або лососем, то не гайте часу, замовляйте прямо зараз доставку бургерів у Львові.

Як приготувати котлети для ідеального бургера?

Звісно, бургери бувають різні, точніше сказати, начинка для бургерів. Але зупинімось на класичному бургері – з яловичиною котлетою. До вибору м’яса потрібно підійти максимально ретельно. Відразу додамо, готовий фарш у вакуумній упаковці краще не брати. Замість того, щоб купувати вже приготований фарш, подрібніть м’ясо самі. І краще робити це не в блендері, а порубати вручну гострим ножем на дрібні шматочки. Тоді смак котлети стане більш виразним, а сама вона буде дуже соковитою.

Для соковитого фаршу потрібно обирати більш жирніші частини яловичини. Відсоток жиру у фарші повинен складати приблизно п’яту частину.

Не варто додавати до фаршу яйця та цибулю. Все, що вам буде потрібно – це сіль та перець до смаку. Фарш для бургерних котлет потрібно добре відбити до однорідності.

Бажано, перед тим, як смажити котлети, покласти їх на 30 хвилин у морозильну камеру. Тоді котлети вийдуть соковитими та не втратять форму під час смаження. Смажити котлети краще на грилі, щоб отримати скоринку та зберегти їх соковитість. У класичному рецепті приготування бургерів котлета зовні має рум’яну скоринку, а всередині злегка рожева.

Оптимальний час смаження – 5 – 8 хвилин з кожної сторони, для середнього ступеня прожарювання – 6 хвилин при температурі 68° всередині котлети. Перевірити готовність можна дерев’яною шпажкою – сік має бути прозорим. Коли котлета готова, розпочинайте збирання бургера.

Ідеальний соус для бургерів

Смак бургерів залежить від правильно приготованої котлети та випеченої булочки, але не потрібно забувати й про соус. Тим більш, що змінюючи щоразу соус, можна отримувати різні смакові комбінації.

  • Соус Ранч. Соус готують до бургерів з філе індички, курчатини та іншого пісного м’яса. В основі соусу жирні вершки, сметана, гірчиця та лимонний сік.
  • Соус “Біг-Мак” ідеально поєднується з класичним бургером та чизбургером. Соус складається з майонезу, діжонської гірчиці, білого винного оцту та подрібненого маринованого огірка.
  • Соус “Гуакамоле” відмінно підійде до бургерів з лососем та вегетаріанського. Готується соус швидко, і виходить дуже апетитним. Потрібно розтерти у ступці дрібно порізану маленьку цибулину з зеленим гострим перцем сорту халапеньйо, кінзою і морською сіллю. Окремо розтерти м’якуш авокадо та змішати всі інгредієнти разом. Для смаку можна додати сік лимона чи лайму.

Якщо бажаєте насолодитися смачними бургерами, обирайте та замовляйте в Емілі.

Юлія СПЕНСЕР

Джерело матеріала
loader