ТойХтоПройшовКрізьВогонь представить у Львові свою книгу "Словоспів"
ТойХтоПройшовКрізьВогонь представить у Львові свою книгу "Словоспів"

ТойХтоПройшовКрізьВогонь представить у Львові свою книгу "Словоспів"

Про це повідомилаНауково-технічна бібліотека НУ "Львівська політехніка",  інформує Еспресо.Захід.

Увечері 24 жовтня у Науково-технічній бібліотеці НУ "Львівська політехніка" актор і військовий Дмитро Лінартович виконає віршовані тексти, декламуючи їх чи наспівуючи під гітару із власної поетичної збірки "Словоспів". Мова про збірку, яка народилася у війні. 

Український актор театру, кіно і дубляжу, заслужений артист України, учасник бойових дій в російсько-українській війні, офіцер ЗСУ Дмитро Лінартович увійшов у свідомість ширшого загалу через головну роль у фільмі Михайла Іллєнка "ТойХтоПройшовКрізьВогонь", що вийшов у прокат на початку 2012 року. Попри те, що це була не перша його спроба у великому кіно, саме фільм про долю хлопця з Полтавщини Івана Додоки, який стає радянським військовим пілотом та Героєм Радянського Союзу, проходить німецький полон, радянські табори, і врешті, потрапляє до Канади, де стає вождем тамтешнього індіанського племені ( в цієї особистості є реальний прототип - Іван Даценко), робить Дмитра Лінартовича відомим усій країні.  

Після повномасштабного російського вторгнення в Україну Дмитро Лінартович брав активну участь в обороні Києва у складі ТрО. Згодом служив у десантно-штурмовому підрозділі, воював на Херсонщині, потім в районі Бахмута та Соледара. У січні 2023 р. отримав поранення та контузію в боях за Соледар.

  • Український актор та військовий Дмитро Лінартович зазнав поранення під Соледаром на Донеччині та записав відеозвернення до українців


Джерело матеріала
loader