Як сорт рису впливає на якість суші?
Як сорт рису впливає на якість суші?

Як сорт рису впливає на якість суші?

Чізі хот рол
Чізі хот рол

У вас не виходять суші як у професіонала? Постійно розвалюються та виходять сухі? Якщо вирішили урізноманітнити меню та власноруч приготувати роли, треба знати, як вибрати та зварити рис. Від цього на 50% буде залежати смак і якість готової страви. Тож, як бачимо, готуючи роли у Львові, багато уваги потрібно приділити вибору і варці рису.

Як правильно вибрати сорт рису серед багатьох різних видів?

У світі існує більше, ніж 20 сортів рису. Тому звісно, не складно і помилитися при виборі правильного сорту для суші. За способом обробки та формою рисове зерно заведено поділяти на наступні групи.

  • Білий рис шліфований – найбільш популярний вид рису. Зерно піддається шліфуванню (очищується від висівкової оболонки в процесі обробки). Такий рис швидко готується, вам знадобиться лише 10-15 хвилин. Так і вартість такого рису недорога. Хоч багатьом смак шліфованого рису більш до вподоби, але разом з обробкою він втрачає багато корисних елементів.
  • Бурий рис містить багато клітковини та корисних речовин, які знаходяться саме в оболонці. Це різні вітаміни, мікро- та макроелементи. Серед дієтологів бурий рис цінується вище за шліфований.
  • Пропарений рис – це рис, який пройшов термічну обробку гарячою парою. Під час даної процедури, всі корисні речовини, які містяться в оболонці, переходять до зерняток.

Також рис поділяється і за формою зерна. Серед поширених виділяють:

  • довго зернистий;
  • середньо зернистий;
  • круглозернистий.

Якщо ви не знайшли на прилавках магазинів японський рис для суші, то варто обрати Львібілий круглозернистий рис. Він має у складі багато крохмалю, тому і клейкість у нього буде вища за інші сорти.

Основні секрети варки рису для суші

Про клейкість рису ми вже поговорили. Але є нюанс, рис повинен бути клейким, але при цьому, розсипчастим. І саме цього ефекту і можна досягти, якщо знати, як правильно зварити рис, щоб він добре тримав форму і не був надто сухим.

  1. Перший крок – це треба добре промити крупу від пилу, але не вимити весь крохмаль, щоб рис не втратив клейкості. Для цього не потрібно сильно перемішувати рис, коли його промиваєте. Замочили рис – злили воду.
  2. Після останньої промивки, заливаємо рис водою в співвідношенні 1:1, та на 30 хвилин дали спокій. Це робиться для того, щоб зернята набрали в себе вологу, стали м’якими та швидше приготувалися.
  3. Якщо немає рисоварки або пароварки, то використовуйте каструлю з товстим дном та з кришкою, яка щільно прилягає.
  4. Після того, як вода закипіла, варити рис треба 10 – 15 хвилин на маленькому вогні під щільно закритою кришкою. Таким чином температура всередині буде розподілятися рівномірно, і рис стане розсипчастим.
  5. Після того, як википіла вся вода, залиште рис під кришкою ще на 15 – 20 хвилин. Мішати в цей час її не можна.
  6. Коли крупа охолола, перемішайте її разом з заправкою для рису, та беріться до роботи – загортати роли.

Це поради для тих, хто хоче спробувати зробити роли самостійно. А для всіх інших гурманів пропонуємо замовити роли в Poke Lulu. Повірте, такої смакоти ви точно ще ніколи не пробували.

Юлія СПЕНСЕР

Джерело матеріала