Львів отримав грант на початок будівництва нового трамвайного маршруту
Львів отримав грант на початок будівництва нового трамвайного маршруту

Львів отримав грант на початок будівництва нового трамвайного маршруту

Львівська міська рад анонсує будівництво нового трамвайного маршруту – вже вдалося залучити кошти на перший етап.

Гроші підуть на облаштування вулиці біля лікарні святого Пантелеймона: нова проїжджа частина, тротуари з велодоріжками та смуги для громадського транспорту.

Загальна вартість проєкту становить понад 50 мільйонів євро. Вартість першого етапу, на який вже залучили кошти, становить 5 мільйонів євро. І ця сума забезпечить створення інфраструктури для трамвайного руху на вулиці Миколайчука на ділянці від вулиці Орлика до вулиці Мазепи.

Загалом проєкт включає чотири основні етапи та додатковий – будівництво мосту. Перший етап дозволить запустити трамвай до лікарні, а на наступному планується продовжити маршрут до нових районів, де зараз активно розбудовується житло. Точні терміни завершення проєкту поки не визначені і залежать від подальшого фінансування.

Зазначимо, що Львівська міська рада повідомила про початок реалізації проєкту масштабної реконструкції вулиці Миколайчука з будівництвом трамвайної колії ще влітку 2023 року. Тоді зазначалось, що почались перемовини з Європейським банком реконструкції та розвитку, щодо отримання кредиту і гранту для реалізації цього проєкту.

  • #Громадський транспорт
  • #Львів
  • #Транспорт

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Джерело матеріала
loader