У Миколаєві облаштовують новий велосипедний маршрут у центр міста
У Миколаєві облаштовують новий велосипедний маршрут у центр міста

У Миколаєві облаштовують новий велосипедний маршрут у центр міста

Працівники КСМЕП Миколаєва почали наносити дорожню розмітку для нового велосипедного маршруту «Намив – Ліски – Центр». Далі вони планують встановити тут дорожні знаки.

Веломаршрут довжиною 5,3 км включатиме велосмуги, велокоридори й спільні смуги для велосипедистів і громадського транспорту.

Проєкт створюється завдяки конкурсу «Велогромади», який пройшов навесні 2024 року. Тоді міська рада Миколаєва запропонувала маршрут, що з’єднає житловий масив Намив із проспектом Центральним, а команда Bike City consulting розробила план організації руху для нього.

Конкурс «Велогромади» працює з 2019 року, допомагаючи громадам розв’язувати транспортні задачі, оновлювати публічні простори й створювати велосипедні маршрути, що сприяють сталому розвитку та безпеці дорожнього руху. Вони застосовують світові практики, адаптуючи їх до українських умов для оновлення міських просторів.

Також спільнота U-Cycle створила мапу велопарковок у Києві, що включає 568 парковок на 3524 велосипеди, серед яких 179 локацій з П-подібними стійками.

  • #Велосипед
  • #Миколаїв
  • #Транспорт

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Джерело матеріала