/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F201%2F66b5897e0d0fb70f016413f1092a69c4.jpg)
Паски від українських закладів, які доповнять ваш великодній стіл
Паска — особливий атрибут Великодня, який здавна існує в українській традиції. Ми розповідали, як її випікали та оздоблювали раніше, а також ділилися рецептами для приготування.
Зараз залишаємо українські заклади — ресторани, пекарні та кондитерські — в яких можна придбати або замовити паску, яка доповнить великодній стіл.
Músse
«Великдень — це про тепло. Про запах свіжої випічки в домі, про очікування родинного свята, про перший шматочок паски, яким ділишся з тими, кого любиш найбільше», — ділиться заклад.
Напередодні свята кондитерська створила такі десерти: пасочки з класичною начинкою та шоколадом, ніжні еклери, мусові торти та макарони-крашанки.
Leilia Bakery
Великодній дроп пекарні складається з пʼяти пасок — кожна має свій характер, аромат і текстуру. Можна обрати шоколадну, фісташкову, з журавлиною, матча-малину, а також з родзинками та франжипаном.
Gunia Project та Milk Bar
У наборі для великоднього столу — паска за улюбленим рецептом від Milk Bar, збите масло з медом, макова паста, свічка з натурального соєвого воску та набір паперових серветок для сервірування. Колаборацію також доповнили пряники з розписом та бузиновий квас — їх можна придбати окремо.
Bakehouse
Пекарня запевняє, що її цьогорічна колекція пасок створена з думками про красу квітучих маків та яскраві кольори весни. У наявності — паска з маком та вишнею, з родзинками, цукатами груші та яблука, італійська коломба, традиційна та печена сирна паска.
Також пекарня створила особливу паску спільно з фондом «Таблеточки».
diadia та Good Bread
Разом з пекарнею Good Bread бренд diadia створив шоколадні панетоне.
Це благодійна ініціатива — замовляючи такі паски, кожен підтримує простір, де працюють люди з ментальною інвалідністю.
Sereda Vegan Point
Заклад пропонує дві веганські паски: «Квітка» та «Птахи».
«Смакує духмяно цитрусово й ніжно. Шапочка — зі збитого рослинного білка, як хмаринка. Декор — ручна робота з мигдалевого печива», — розповідає команда кондитерської.
Cheesecake Family
У пекарні-кондитерській можна обрати мінімалістичні паски з янголятками в декорі. Заклад пропонує класичну паску з родзинками і натуральною фісташковою начинкою, рожеву паску з цукатами апельсину і начинкою із шоколаду, а також маракуєву паску з начинкою із манго і білим шоколадом.
Make My Cake
Кондитерська з Одеси пропонує паски з темними великими родзинками, цільним мигдалем, журавлиною, гарбузовим насінням, цитрусовими маслами та апельсиновими цукатами. Команда закладу ділиться, що паски випікають за автентичним рецептом, отриманим родиною у спадок від прабабусі.
Namelaka
У великодній колекції кондитерської можна обрати паски з щедрими порціями цукатів, полуничною чи фісташковою начинками, а ще з декором — зокрема, зефірними квітами.
Також заклад створив для гостей особливе пакування.
Green Chef
Заклад підготував веганські пасочки: ягідну, шоколадну та з карамельною начинкою.
«Повітряне тісто, ніжний аромат і тепла нотка домашнього затишку — усе, щоб ваш пасхальний кошик був красивим та смачним», — розповідає команда.
«Італійська редакція»
Цьогоріч ресторан італійської кухні приймає замовлення на три святкові продукти: панетоне шоколад-оранж, паску «Київ Вечірній» та паску з франжипаном.
«На небі» та Dim Bakery
Тернопільські заклади теж приймають замовлення — готують паски з фісташковим кремом, вершковою карамеллю, шоколадом та вишнею, а також нутелою.
До свята «На небі» додатково пропонує зібрати великодній кошик.
