/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F201%2Fa0077de8ec698e4ca293f823c0db31ef.jpg)
3 рецепти домашнього морозива від українських food-блогерок
Прості рецепти домашнього морозива — на вагу золота. Особливо, якщо рецепти передбачають з інгредієнтів, які можна знайти на кожній кухні. Три українських food-блогерки поділилися перевіреними рецептами домашнього морозива, яке точно сподобається вам і вашим близьким.
Полуничне семіфредо: покроковий рецепт
Семіфредо в перекладі з італійської означає «напівзаморожений» — це і є його головна відмінність від морозива у тому вигляді, до якого ми звикли. Окрім ніжного вершкового смаку та мусоподібної текстури у цього десерту є ще один плюс — його легко приготувати з мінімальним набором продуктів, а смаки та добавки можна змінювати хоч щодня.
Українська food-блогерка Анастасія Ганджа поділилася покроковим рецептом справжнього італійського семіфредо.
Інгредієнти на 6-8 порцій:
3 яйця;
180 г цукру;
300 г жирних вершків (мін 30% жирності);
600 г полуниць;
Цедра та сік лайма
Спосіб приготування:
- Яйця змішати з цукром та цедрою лайма в великій мисці. Поставити миску на каструлю з киплячою водою таким чином, щоб її дно не торкалося до води. Збивати міксером на високій швидкості протягом восьми хвилин, потім зняти миску з каструлі та збивати ще протягом п’яти хвилин.
- Холодні вершки збити до середніх піків, обережно перемішати силіконовою лопаткою з яєчною сумішшю.
- Полуниці перетерти блендером з соком лайма, додати пюре до нашого майбутнього морозива.
- Перемішати все до однорідності! Це важливо, оскільки в такому випадку я перемішана не до кінця — хотіла, щоб моє морозиво було з красивими полуничними смужками. Але ці ділянки перетворилися в лід, що вплинуло на консистенцію.
- Готову суміш вилити в підготовлену форму (в ідеалі — силіконову, щоб було зручно виймати готовий десерт, але я скористалася формою для хліба, яку заздалегідь простелила пергаментом) та заморозити на 12 годин.
- Заморожене семіфредо вийняти з форми на посуд, на якому будете подавати. Прикрасити на ваш розсуд та з`їсти з задоволенням.
Вершково-йогуртове морозиво: покроковий рецепт
«Це дуже просте морозиво, яке нагадує за смаком пломбір, але з йогуртовими нотками. Мені дуже подобається. Робити можна як у морожениці, так і без неї (можна просто все змішати і розлити у формочки для морозива).
Інгредієнти я даю, виходячи з об`єму моєї морожениці (у мене вона вміщує 600 г рідини). Якщо у вас немає морожениці і ви робитимете морозиво у формочках, зменшіть кількість наполовину, або робіть менше половини, все залежить від кількості та об`єму ваших формочок», — каже food-блогерка Олена Сагун.
Отже, ось мої ідеальні пропорції для вершково-йогуртового морозива:
270 г холодних вершків 33%
150 г холодного згущеного молока (НЕ вареного)
180 г холодного густого грецького або турецького йогурту жирністю 8-10%
(за бажанням можна додати ванільну есенцію (1 ч. л.) або інший рідкий ароматизатор зі смаком ванілі, але не ванільний цукор, він не розчиниться).
Готуємо морозиво:
- Усе максимально просто. Змішуємо всі інгредієнти в глибокій ємності за допомогою вінчика.
- Якщо є морожениця, то робимо морозиво за інструкцією цієї морожениці. Якщо морожениці немає, то розливаємо рідку заготовку по формах, вставляємо палички, відправляємо в морозилку годин на 7-8 (можна і менше, але я зазвичай залишаю на ніч і більше).
- І потім виймаємо і їмо.
Персикове морозиво: покроковий рецепт
«Якщо ви давно хотіли спробувати зробити домашнє морозиво, але не знали, з чого почати, — цей рецепт спеціально для вас! Чудовий літній десерт із ніжною кремовою текстурою та ароматним персиковим смаком!», — розповідає українська food-блогерка Антоніна Латайко.
Для приготування нам знадобиться:
8 середніх персиків
300 мл вершків для збивання (33-36%)
3 жовтки
75 г цукру
ваніль
Персикове морозиво: покроковий рецепт
- Почнемо з приготування персикового пюре. Персики миємо, чистимо від шкірки (для цього робимо на них хрестоподібні надрізи та занурюємо в окріп або ж просто за допомогою овочечистки). Видаляємо кісточки, розрізаємо на частини.
- За допомогою занурювального блендера подрібнюємо персики в пюре до однорідного стану. Тепер, щоб домогтися ідеальної текстури майбутнього морозива, потрібно пропустити подрібнені персики через сито. Якщо часу обмаль, цей крок можна опустити.
- Жовтки збиваємо міксером, додаємо цукор і ваніль. Вони мають помітно посвітлішати. Додаємо сюди кілька столових ложок персикового пюре і ставимо отриману суміш у каструльці з товстим дном на невеликий вогонь на 8-10 хвилин.
- Постійно помішуємо! Кипіти не повинно. Маса має лише трошки загуснути.
- Накриваємо каструльку кришкою і ставимо її охолоджуватися. Після, додати сюди персикове пюре, що залишилося.
- Тепер беремося до вершків. Збиваємо їх міксером до міцних піків. А тепер акуратно (рухами зверху вниз) вводимо їх у жовткову масу. Має вийти ось така ніжна однорідна суміш кремоподібної текстури.
- А тепер найцікавіше! Зазвичай масу для морозива заморожують в одній місткості, але тоді потрібна або морожениця, або деякі зусилля, щоб постійно перемішувати морозиво.
- Якщо скористатися силіконовими або іншими невеликими формами, то нічого перемішувати не потрібно! просто розлити готову суміш по порціях і поставити в морозилку.
- Через 1-2 години у вас готове смачне морозиво! Я використовувала спеціальні пластикові формочки для ескімо на паличці та звичайні силіконові для кексів. Морозиво відмінно виходить із формочок. І жодних кристаликів, лише цілісна, гладка, однорідна текстура.
- Перед подачею морозиву краще дати постояти хвилин 5, щоб воно злегка підтануло, так смачніше.
