Простий рецепт модного гарбузового лате
Простий рецепт модного гарбузового лате

Простий рецепт модного гарбузового лате

Гарбузове лате — один з головних символів і Pinterest-трендів цієї осені. Модний напій з ароматами кориці, гвоздики, імбиру не тільки візуально привабливий, але й дуже смачний.

Сьогодні ми приготуємо модний гарбузовий лате, який в Америці та в ресторанних меню називають не інакше як «pumpkin spice latte», за рецептом відомого американського шеф-кухаря Боббі Флея.

Як приготувати гарбузове лате Старбакс в домашніх умовах

Рецепт pumpkin spice latte

Компоненти для однієї порції гарбузового лате

1 чашка еспресо, або ж дві чашки для більш насиченого кавового смаку і бадьорого ефекту

Гарбузове пюре — 50 г

Кориця мелена — ¼ чайної ложки

Імбир мелений — ⅛ чайної ложки (щіпка)

Мускатний горіх мелений — ⅛ чайної ложки

Гвоздика мелена — буквально щіпка (на кінчику ножа) Ванільний екстракт — ½ чайної ложки

Звичайне молоко або ж мигдальне, вівсяне чи соєве молоко (вони добре спінюються) — 240 мл

Збиті вершки для подачі — за бажанням

Щіпка меленої кориці та мускатного горіха — за бажанням для подачі

Кленовий сироп або коричневий цукор — приблизно 2–3 столові ложки (залежно від солодкості, яку ви хочете)

Щіпка солі.

Ароматний гарбузовий латте зі спеціями

Покрокова інструкція

  1. Запечіть або відваріть гарбуз до м`якості, а потім збийте блендером до однорідної маси. 
  2. Приготуйте еспресо або міцну заварну каву.
  3. Підігрійте молоко.
  4. У невеликій каструлі нагрійте молоко до гарячого стану (але не до кипіння!) — приблизно до 65-70 °C.
  5. Якщо хочете ідеальний баланс смаків — змішайте спеції заздалегідь в маленьку баночку (у пропорціях, як вище) і додавайте по ½ чайної ложки цієї суміші на порцію лате, регулюючи насиченість.
  6. Додайте гарбузове пюре і спеції в гаряче молоко. Перемішайте до однорідності.
  7. Спіньте молоко, якщо є спінювач або ручний віночок: мета — отримати ніжну піну зверху лате.
  8. В чашку налийте еспресо, потім зверху акуратно влийте молоко з кленовим сиропом (або коричневим цукром) і піною.
  9. Додайте зверху збиті вершки (якщо хочете), потім дрібку кориці або мускатного горіха.

Джерело матеріала