/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F278%2F0150574af4c70a3ee90d0d57d6e66209.jpg)
У Країні Басків збудували центр місцевої кулінарії за проєктом BIG
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F278%2F0150574af4c70a3ee90d0d57d6e66209.jpg)
У місті Сан-Себастьян (Доностія баскською мовою), що у Країні Басків, збудували дослідницький центр їжі, спроєктований данською компанією BIG і місцевою Bat Architecture, повідомляє Dezeen.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F278%2Fbf8c22ab432c8f4fc8a8771f6bae7ea6.jpg)
Назва центру, GOE, є абревіатурою від «Відкрита гастрономічна екосистема». Тут розміщаються стартапи, дослідницькі групи та кухарі, які досліджують інновації в баскській кулінарії.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F278%2F14e69924d187bb92877e1f35f10b02ec.jpg)
Будівлю розташовано на схилі гори Улія, й перепад висоти фундаменту становить 10 метрів. Сам дах споруди є низкою терас, якими можна переміщатися.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F278%2Fd29ffee05e5d581042ec05a07ee92885.jpg)
Основа інтер’єру — центральна гастрономічна зала на першому поверсі, яка піднімається вгору східчастими місцями для сидіння. Тут можна проводити різні заходи.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F278%2Ffe1cf6bed3cd708cd27f2f11e091764d.jpg)
Інші простори — кухні, лабораторії, аудиторії — є гнучкими, їх можна перебудовувати для різних потреб. В інтер’єрі використали природні поверхні, такі як дерево та камінь.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F278%2F3afbc5237a6320cd93f96fb28e825932.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F278%2Fed1a5da1e98e63bb182fe67868577758.jpg)
Відкритий громадський простір та ландшафтний дизайн було задумано як сполучення GOE з паломницьким маршрутом Каміно-де-Сантьяго.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F278%2F130058ad0b8de8321132100a8b034c0f.jpg)
«Завдяки розташуванню на популярному шляху Святого Якова, вважаємо, що це архітектурне поєднання гастрономії та технологій, міста та ландшафту, будівлі та парку має потенціал стати самостійним місцем призначення для кулінарних паломників з усього світу», — зазначає засновник BIG Б’ярке Інгельс.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F278%2Fcefc5991619594342019937781637719.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F278%2F41490a012607768f5e74dfd655bec6a9.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F278%2F94d42cf7bc8cbead2f7579b46c2e4a89.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F278%2F205de89ece7ea9b17c5e6d9e265f744e.jpg)
- #BIG-BJARKE INGELS GROUP
- #Іспанія
- #Архітектура
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті
