Коли тестуватимуть перепис населення через смартфон
Коли тестуватимуть перепис населення через смартфон

Коли тестуватимуть перепис населення через смартфон

У грудні 2019 року уряд хоче випробувати технологію перепису населення через гаджети - смартфони або планшети .Для тих, хто не захоче або не зможе самостійно ввести дані в електронній формі, будуть пропонувати відповісти на питання анкети - повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку Степан Кубів.

Заповнена інформація буде захищена спеціальним шифруванням, щоб обмежити доступ персональні дані при передачі на центральний сервер", - зазначив він."Ці дані також захищені і будуть потрапляти на центральний сервер Держстату.

В сумі вони дадуть нам розуміння про соціології та демографії регіону, фактичну кількість мешканців та іншу інформацію без її персоналізації", - повідомив віце-прем'єр.

За його словами, після аналізу ефективності такого способу можна буде провести не тільки перепис населення в 2020 році, але і перейти до наступного етапу - цифровізації інших подібних заходів - від електронних опитувань щодо важливих питань до виборів президента або Верховної Ради через смартфон."Головне, що ми вже почали цей процес", - сказав Кубів.

На перепис населення України влада витратить 3 млрд грн.

Сама процедура буде проходити онлайн.

Джерело матеріала
loader
loader