Чотири фракції об'єдналися навколо заборони серіалів і "шансону" у маршрутках
Чотири фракції об'єдналися навколо заборони серіалів і "шансону" у маршрутках

Чотири фракції об'єдналися навколо заборони серіалів і "шансону" у маршрутках

Трансляцію в автобусах музики і фільмів пропонують заборонити.

Відповідний законопроєкт №3006 зареєстрували у Верховній Раді.Зміни до закону "Про автомобільний транспорт" щодо заборони акустичного насильства подали 15 народних депутатів з фракцій "Слуга народу", "Європейська солідарність", "Батьківщина", "Голос", група "За майбутнє".

Пропонується заборонити транслювати в салоні автобуса музику, звук фільмів чи інші звукові сигнали, крім інформації про поїздку.

Водночас дозволяється передача звуку через індивідуальні навушники пасажирів, а на салон лише під час нерегулярних перевезень за згодою всіх пасажирів."Разом з 15 колегами з різних фракцій зареєстрував законопроект №3006, покликаний покласти край акустичному насильству в пасажирському транспорті.

Щиро дякую громадським організаціям, які порушили цю проблему у нещодавній заяві та колегам-депутатам, які усвідомлюють потребу захистити людей від нав'язливого звуку під час поїздок.

Ухваливши цей законопроєкт, парламент запровадить в Україні правила, які діють в усьому цивілізованому світі.

Пасажири на всіх видах транспорту зможуть їхати в тиші, а не доводити водіям своє право не слухати звуки "шансону" чи якогось серіалу.

Трансляція звуку музики чи фільмів на пасажирських рейсах дозволятиметься лише через навушники", - написав у Facebook один із ініціаторів законопроєкту Володимир В'ятрович.

Джерело матеріала
loader
loader